VIDEO Herečka Tereza Brodská oslaví dvaačtyřicátiny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

VIDEO Herečka Tereza Brodská oslaví dvaačtyřicátiny

Tereza Brodská
Tereza Brodská

Bára z populárního seriálu Ulice nebo před šestadvaceti lety dospívající Věrka z Vlaku dětství a naděje zítra slaví 42 let. Z roztomilé dívky vyzrála v pohlednou ženu. Potvrzuje to záznam z jejího loňského focení v profiateliéru…

Ve filmu hrála už jako malá holka. Není divu, když oba její rodiče byli slavní čeští herci. Od té doby ztvárnila Tereza Brodská desítky rolí v řadě divadel a filmů. A za dvě z nich dostala Českého lva. Narodila se 7. května 1968.

Navzdory rodičovským protestům Brodská vystudovala konzervatoř a prošla divadly v Plzni, divadlem Na zábradlí, Činoherním klubem, hostovala ve Vinohradském divadle. V televizi se objevila v Kachyňově seriálu Vlak dětství a naděje, dále hrála v dětských filmech Kočičí princ, Ať žijí duchové. Se svou matkou, herečkou Janou Brejchovou, se poprvé objevila před kamerou ve filmu Vlastně se nic nestalo, následoval film Citlivá místa a Má je pomsta.

Z divadelních rolí byla významná její Julie z letního představení na Pražském hradě. A největší slávu jí přinesla Dvojrole v režii Jaromíra Jireše, natočená podle námětu Jaroslavy Moserové. Za náročný part dostala Českého lva.

Brodská je vdaná, s manželem Herbertem Slavíkem má syna Samuela.

Tereza před profi fotografem

Autor (ex, ČTK)

Foto ara

Video Youtube

06.05.2010, 09:30

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.