Zatkli ozbrojeného mladíka: Chtěl zastřelit Obamu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zatkli ozbrojeného mladíka: Chtěl zastřelit Obamu!

Barack Obama u svého speciálu.
Barack Obama u svého speciálu.

Na letišti v Severní Karolíně sebrali mladého muže (23) s pistolí. V té době odsud startovalo letadlo s americkým prezidentem Barackem Obamou.

Ozbrojený muž (23) byl zadržen v neděli. Z letiště putoval rovnou do okresní věznice, byl obviněn z přečinu ozbrojeného ohrožení veřejnosti a je vyšetřován.

Třiadvacetiletého Josepha McVeye zadrželi letištní policisté krátce po poledni místního času, když vystupoval z auta na parkovišti půjčovny automobilů. Muž měl v ruce zbraň, řekl policejní kapitán Kevan Smith z regionálního letiště v Asheville. McVey se ale neocitl v blízkosti prezidentova stroje a byl ve veřejném prostoru letiště.

Automobil podezřelého měl podle Smithe blikací světla podobná těm, jakými jsou vybavena policejní auta; McVey ale není příslušníkem bezpečnosti, zdůraznil. Policie nyní vyšetřuje, co zadržený dělal se zbraní na letišti a proč má jeho vůz speciální světla.

Bezpečnostní opatření na letišti v Asheville byla posílena, protože odtud odlétal prezidentův stroj Air Force One. Obama strávil ve městě víkend a odlétal právě na vzpomínkovou ceremonii za 29 horníků, kteří zahynuli při nedávném důlním neštěstí v Západní Virginii.

Autor ex, ČTK

Foto ara

26.04.2010, 09:30

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.