Jaroslav Čejka: Našli jsme ho v léčebně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jaroslav Čejka: Našli jsme ho v léčebně!

Jaroslav Čejka už pookřál a v léčebně redaktory bavil.
Jaroslav Čejka už pookřál a v léčebně redaktory bavil.  (Aha! – Martin Pekárek)

Silně podvyživený, dezorientovaný mim Jaroslav Čejka (73) nedávno utekl hrobníkovi z lopaty! Muže, kterého proslavilo předvádění slepice, Charlieho Chaplina či Tiny Turner, zachránili před totální devastací přátelé, díky nimž nyní přebývá v léčebně pacientů s Alzheimerovou chorobou. Deník Aha! ho včera jako první exkluzivně navštívil!

„S Jarouškem se známe dlouho. Když jsme se spojili s paní, která se o něj starala, zjistili jsme, v jakém je stavu. Byl vážně nemocný, nebral léky, byl vyčerpaný, a protože pracuji léta se seniory trpícími Alzheimerovou demencí, hned jsem na něm poznala i náznaky této choroby. Proto jsme ho umístili do sanatoria, které provozujeme. Postarali jsme se o něj zdravotně i finančně. Neměl již ani na činži, jídlo, ani na léky. Někdo zneužil jeho stavu, nechal ho podepsat směnku a kvůli šedesátitisícovému dluhu mu exekutoři zablokovali účet, a tím pádem i přístup k důchodu,“ řekla nám Ladislava Maťhová. Nyní probíhá soudní řízení o zbavení svéprávnosti, aby se na něm nemohl dopustit již nikdo podobné nepravosti. Na Čejku se prý také nalepili rádoby kamarádi, kteří jej zneužili. Opíjeli ho a pak připravovali o peníze. „Jarda po operaci srdce hrozně moc pil a kamarádil se s hajzly, kteří mu ubližovali. Teď se jich snad konečně zbavil,“ říká i jeho kamarád Václav Glazar.„Poslední kapkou bylo, když ho povedení přátelé v jeho špatném stavu po vystoupení v Ostravě posadili na vlak. Měl se vrátit odpoledne, ale domů nedorazil. Celou noc jsme ho hledali. Byl v ohrožení života, protože u sebe neměl léky, a tak jsme do pátrání zapojili i policii. Vrátil se silně dezorientovaný až druhý den a neměl ani boty.“

Herce po přijetí do jednoho středočeského sanatoria museli krmit buněčnou výživou a konečně také pravidelně bere léky. Během měsíce pobytu se z trosky stala konečně zase veselá kopa. Herce jsme včera zastihli ve výtečné náladě. Víc než hodinu nás bavil svými fórky. Svůj vážný stav si neuvědomuje a jeho přáním je vrátit se za čas domů. Podle svých současných opatrovatelů ale již potřebuje 24 hodinovou péči, kterou mu doma nemá kdo zajistit.

„I když trpí poměrně vážnou nemocí, přesto je jeho největším přáním dál bavit lidi. To se mu s menší pomocí – například při převlékání kostýmů – dál daří. Na vystoupení ho doprovázíme a z peněz za ně platíme jeho dluhy, například na nájmu,“ dodává Čejkova zachránkyně Ladislava Maťhová.

Čejka je proslulý svými grimasami...

...veselý...

... zamyšlený při telefonování.

V této léčebně nyní Čejka pobývá.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.