Nemocný Jaroslav Čejka: »Pořád mám chuť žít!« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nemocný Jaroslav Čejka: »Pořád mám chuť žít!«

Jaroslavu Čejkovi se zase vrátila chuť do života.
Jaroslavu Čejkovi se zase vrátila chuť do života. (Aha! – Karel Kopáč)

Ještě nedávno chodil Jaroslav Čejka (74) jako tělo bez duše.

Známého mima, který se proslavil předváděním slepice, Tiny Turner nebo Charlie Chaplina, zlobilo srdce a kvůli dlouholeté taneční zátěži vypovídala službu i jeho namáhaná kolena.

Teď je ale všechno jinak! Po sérii operací je zase ve formě, těší se na vystoupení a nemůže se dočkat, až se po dlouhých měsících vrátí do svého smíchovského bytu.

V současné době Čejka žije v domově důchodců v klidné části pražských Kobylis. Ze svého pokoje, který sdílí s dalším mužem, má sice výhled na celou Prahu, ten je ale vykoupený nedostatkem úložných prostor. „Můžu odsud věštit jako kněžna Libuše, ale nic se mi sem do toho pokoje nevejde. Víte, co já mám kostýmů, to je hrozný,“ směje se vitální herec, kterého deník Aha! v domově navštívil.

Co nevidět by se ale měl přestěhovat zpátky do svého smíchovského bytu, který musel kvůli zdravotním problémům opustit. „Už se nemůžu dočkat. Jen bych ocenil nějakého podnájemníka, poptám se šéfa baletu, jestli někdo neshání levné bydlení. Ode mě je to všude kousek,“ zamýšlí se Čejka, který po smrti milované maminky Marie Kohoutové (†106) platí desetitisícový nájem sám. „Je to dost peněz. Kdyby mi nepomohli moji příbuzní z Opavy, nevím, jak bych to celé udělal,“ říká Čejka.

Byla to právě jeho neteř, kdo mu zachránil život, když ho odvezla z jednoho středočeského sanatoria, kde se na jeho jméně chtěli jen přiživit. „Nechci na to moc vzpomínat. Bylo to takové divné období. Paní ředitelka se nejdřív tvářila velmi přátelsky, ale pak se dost změnila, ještě že mě vzali pryč,“ oddechl si mim, který se svými představeními objel takřka celý svět.

„Nejvíc se mi líbilo v Austrálii, to je moc krásný kus země, úplně jiný kontinent. Pak taky moc rád vzpomínám na Floridu, kde jsem byl s Waldemarem a Olgou Matuškovými, nebo moje působení na zaoceánském parníku. Tam jsem měl na starosti kulturní program, to mě moc bavilo,“ vzpomíná Čejka, kterému v poslední době dělají společnost hlavně staré fotografie.

„Jsem rád za každou návštěvu, co vám budu povídat. Škoda, že za mnou neteř nemůže jezdit častěji,“ posteskl si herec, kterého kromě počínajícího stadia Alzheimera před časem trápily i těžké deprese. „Ty už jsou pryč, už mám zase chuť žít!“ uzavírá Čejka.



Přečtěte si
winterfreshka
22. 2. 2011 • 13:21

Možná zbohatlý nastaví.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.