Bývalá tenisová hvězda Martina Navrátilová má rakovinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Bývalá tenisová hvězda Martina Navrátilová má rakovinu!

Martina Navrátilová
Martina Navrátilová

Americký časopis People Magazíne přinesl šokující zprávu. Tenisová legenda Martina Navrátilová (53) trpí zákeřnou nemocí. Bojuje s rakovinou prsu!

„Plakala jsem,“ netajila emoce, když pro magazín People popisovala svoji první reakci. „Posadilo mě to na zadek. Cítila jsem, že mám svůj život i tělo pod kontrolou, a pak přišlo tohle. Najednou jsem to neměla v rukou,“ dodala.

Podle amerického časopisu byla nemoc podchycená včas, díky tomu jsou velké naděje, že se rodačka ze středočeských Řevnic uzdraví. „Měla jsem velké štěstí v neštěstí. Preventivní prohlídky na mamografu jsem podcenila a chodila jsem třeba jen jednou za čtyři roky. Kdybych i letos vynechala a šla třeba až o rok později, měla bych opravdu obrovský problém,“ říká tenistka.

„Byla jsem zaneprázdněná a myslela jsem si, že když žiju zdravě, sportuju a udržuju se ve formě, nemůže mě žádná nemoc potkat. A potkala. není prostě nic, co by omluvilo to, že jsem kašlala na prevenci,“ kroutí hlavou Martina, která se vedle tenisu věnuje ještě lednímu hokeji a triatlonu.

Diagnózu lékař nejlepší tenistce všech dob sdělil v únoru, poté, co jí mamograf našel bulku na levém prsu a následná biopsie potvrdila, že jde o zhoubný nádor. Její lékařka a kamarádka Mindy Nagleová ale hýří optimismem. Forma rakoviny DCIS, která Navrátilovou postihla je podle ní ta nejmírnější ze všech a šance, že ji přežije je větší než 99%.

Více čtěte v zítřejším tištěném deníku Aha!

Foto ara

(ex, iec)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.