Renčův nový film: Stašová hraje v hrobě při mínus patnácti jen v noční košili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Renčův nový film: Stašová hraje v hrobě při mínus patnácti jen v noční košili!

„Vykopat hrob a celý den v něm natáčet byl opravdu nepříjemný a stísněný pocit,“ říká Renč.
„Vykopat hrob a celý den v něm natáčet byl opravdu nepříjemný a stísněný pocit,“ říká Renč. (Aha! – Daniel Černovský, Česká televize)

Režisér Filip Renč (44) představil svůj nový film Zrozen bez porodu, který uvede Česká televize 21.března, a navrátil se tak po čase ke kriminálnímu příběhu ze současnosti.

„Líbí se mi, že to je detektivka bez mrtvol, střílení, honiček v autě a skákání po střechách. Je to spíš psychický thriller s všudypřítomným napětím o novém druhu kriminality, kdy se lidi nabourávají do databází lidí a jejich data pak zneužijí,“ vysvětluje Renč, který do hlavních rolí obsadil Simonu Stašovou (54) a Juraje Kukuru (62). Ta si natáčení opravdu „užila“.

Kliknutím zvětšete

Renč se nebojí ukázat, co přesně má na mysli. „Simona jde do všeho vždy na plno,“ chválí Stašovou.

„Nenechám nic náhodě a Simona Stašová také ne. Pracovali jsme v mrazech a já jsem položil Simonu do hrobu v mínus patnácti stupních jen v noční košili. Je to nepříjemný, stísněný pocit vykopat hrob a půl dne v něm natáčet, ale ona byla statečná,“ nešetří Renč chválou na Stašovou. „Měla tam emočně silnou scénu, kdy si představovala, jak spadne do hrobu, protože je neustále pod tlakem jisté mafiánské skupiny. Vždy do toho jde na plno. Simona je oddaná své práci, je posedlá herectvím a profesionalitou,“ vyzdvihuje Renč herecké kvality Stašové.

Tu na promítání přišla podpořit její matka Jiřina Bohdalová (78). A ani Renč nezůstal na svůj úspěch sám, jemu byla podporou jeho přítelkyně Kristýna Kloubková (33).

Scénáře se opět ujal publicista Josef Klíma (58), který s Renčem spolupracoval již na jeho prvním a velice úspěšném filmu Requiem pro panenku. Ten i nyní čerpal ze skutečných událostí, na jejichž základě by měl vzniknout triptych Vetřelci a lovci. Ačkoliv žádný z příběhů v reálném životě nedopadl dobře, ve filmovém zpracování naděje chybět nebude.

Kliknutím zvětšete

Režisér Filip Renč s hlavními představiteli svého nového filmu Zrozen bez narození Simonou Stašovou a Jurajem Kukurou.

„Základem těchto příběhů je fakt, že do již tak bohaté scéně zločinu přibyla další sorta lidí. Ti poté jako paraziti vniknou do cizích životů a postupně svého nositele zahubí, ať už finančně či přímo fyzicky,“ přibližuje pointu Klíma. „Podobných věcí jsem zažil spoustu, naštěstí ale jen v rámci své role,“ oddychl si Kukura.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.