Zemřel český král Ferrari! Zdeněk Holubovský (†61) podlehl rakovině | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zemřel český král Ferrari! Zdeněk Holubovský (†61) podlehl rakovině

Zdeněk Holubovský (vlevo) s Vlastou Hájkem, partnerem Zuzany Belohorcové. To už u něj nemoc propukla naplno.
Zdeněk Holubovský (vlevo) s Vlastou Hájkem, partnerem Zuzany Belohorcové. To už u něj nemoc propukla naplno. (Aha! – David Kundrát, ara)

Zhoubná rakovina prostaty připravila v neděli večer o život českého krále vozů Ferrari, milionáře Zdeňka Holubovského (†61)! Holubovský a jeho firma byli první, kdo začal vyhlášené italské sporťáky do Česka dovážet.

Zhoubná rakovina prostaty připravila v neděli večer o život českého krále vozů Ferrari, milionáře Zdeňka Holubovského (†61)! Holubovský a jeho fi rma byli první, kdo začal vyhlášené italské sporťáky do Česka dovážet. A byl to on, kdo vozy prodával českým celebritám, například Leoši Marešovi (33), rockerovi Pavlu Sedláčkovi (68), hokejistovi Petru Nedvědovi (38) či fotbalistovi Milanu Barošovi (28)!

„Naposledy jsme se viděli asi přede dvěma měsíci. Bylo mu blbě, ale říkal, že to zvládne. Věřil jsem, že to tak bude,“ svěřil se deníku Aha! rocker Sedláček, který má ve své garáži dokonce dva vozy zn. Ferrari. „Jeho smrt mě strašně vzala. Byl to kamarád, který mě učil na ferrari jezdit, skvělý automobilový závodník a člověk, s nímž jsem po Evropě projel řadu závodních okruhů,“ dodává Sedláček.

„Byl to každopádně velkej sympaťák. Měl jsem Ferrari 430 F1 asi tři roky a byl jsem z něj naprosto unešenej,“ říká i hokejista Petr Nedvěd. Truchlí také manžel Zuzany Belohorcové Vlasta Hájek, který s Holubovským patřil do sdružení vlastníků těchto vozů Scuderia Boys. „Byl stejně starý jako můj táta. Moc pro mě znamenal. Jsem z toho vedle,“ říká Hájek.

Holubovský zemřel na klinice v Německu, kde byl hospitalizován před čtrnácti dny. „Poprvé se mu rakovina ozvala před sedmi lety. Před dvěma se mu vrátila, právě kvůli tomu prodal svou firmu a zastoupení Ferrari v Česku. Měl za to dostat sto padesát milionů, ale ještě mu nějaké peníze dlužili. Byl smutný z toho, co noví majitelé se značkou provádějí, a měl pocit, že se k němu nezachovali dobře. Hodně ho to trápilo,“ dodává jeden z Holubovského kamarádů.

Holubovský žil s přítelkyní Markétou, zůstal po něm i nemanželský syn i luxusní vila v Neratovicích.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.