Jiřina Jirásková: Máte smůlu, mě nepohřbíte! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jiřina Jirásková: Máte smůlu, mě nepohřbíte!

Jiřina Jirásková má už opět důvod k úsměvu. Cítí se dobře a hraje »ostošest«.
Jiřina Jirásková má už opět důvod k úsměvu. Cítí se dobře a hraje »ostošest«. (Aha! – Karel Kopáč)

Legendární herečka Jiřina Jirásková (78), která před čtyřmi měsíci vyhrála boj o život s nemocí, před Vánocemi začala opět hrát a zazářila na prknech Divadla na Vinohradech, na život ještě zdaleka nerezignovala. Naopak, pracuje, až se z ní kouří!

„Hraji teď Příliš drahou Mathildu, zkouším novou australskou hru Sonáta na lžíci a začnu zkoušet i Fidlovačku na Vinohradech,“ plánuje šťastná Jirásková. Ta je totiž zpět ve formě a raduje se ze života.

„Vždycky o mně někdo napíše, že už umírám a spěju ke konci, ale tak to není. Mně je dobře a nic nevzdávám. Budu hrát dál!“ řekla deníku Aha! výborně naladěná herečka. Ta se ze svých zdravotních potíží již dostala a nyní si opět plnými doušky užívá života. Tedy i divadla, které je pro ni vším.

„Zkouším australskou hru, která se jmenuje Sonáta na lžíci. Hraju v ní s Danuškou Syslovou a Alešem Cibulkou a moc mě to baví,“ raduje se Jirásková. „A také začnu zkoušet Fidlovačku ve vinohradském divadle,“ prozradila nám dále.

Kdo by si však myslel, že má kvůli svému věku problémy s učením se takového množství rolí, ten se pěkně plete. „Umíte si představit, kolik rolí jsem za život zahrála? Co filmů jsem natočila? S pamětí opravdu problém nemám. V Divadle na Vinohradech dělám už šedesát let, takže se nemusím učit mluvit. Nijak se nepřipravuju, roli se učím až v průběhu zkoušek,“ nestydí se za svou hereckou profesionalitu Jirásková. Aby také ze své paměti měla mindrák! Vždyť by jí mohla závidět i většina o dvě generace mladších kolegů…

Premiérou Jiráskové po zdravotním odpočinku byla role ve hře Příliš drahá Mathilda. Zahrála si po boku Vladimíra Dlouhého a Veroniky Freimannové.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.