Hoši od Štrbského plesa: Koukejte, chátro... Takhle se baví panstvo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Hoši od Štrbského plesa: Koukejte, chátro... Takhle se baví panstvo!

A už se hraje a panstvo se baví.
A už se hraje a panstvo se baví. (pro Aha! – Nový Čas, ČTK – Eduard Genserek, ara)

Snobská přehlídka luxusu. Tak to o víkendu vypadalo v okolí slovenského Štrbského plesa. Jezdci tady při turnaji ve sněžném pólu proháněli koně, smetánka dávala na odiv luxusní šperky a kožichy a odpočívala ve vyhřívaných stanech při polévce za 600 korun! Mezi hosty nechyběl lobbista Marek Dalík nebo podnikatel Jan Kočka.

Čeští a slovenští miliardáři, bankéři, manažeři a lobbisté se tento víkend setkali na Štrbském plese, kde pro ně známá finanční skupina J&T zorganizovala turnaj v pólu. Hřištěm se pro koně a jezdce stalo zamrzlé horské jezero.

Slovenští finančníci na uspořádání turnaje pro boháče opravdu nešetřili, náklady jsou okolo 30 milionů korun. A luxus samozřejmě přilákal i české boháče. Podnikatel Jan Kočka se nemohl dočkat a přiletěl na letiště v Popradu jako první. Lobbista Marek Dalík (35) dorazil soukromým tryskáčem s »kamarádkou« Gabrielou Horáčkovou (31), nesměl chybět ani miliardář Radovan Vítek, pravá ruka pražského primátora Pavla Béma Roman Janoušek nebo šéf Dopravního podniku Praha Martin Dvořák. A samozřejmě majitel J&T Patrik Tkáč a další.

Stříbrné příbory, všude ochranka

Hosté bydleli v pětihvězdičkovém hotelu Kempinski, kde noc stojí v přepočtu přes 70 tisíc korun. Byla pro ně připravena nejen VIP místa, ale i vyhřívané stany s občerstvením a stříbrnými příbory, horkovzdušný balon nebo schody vyrobené ze šesti tun ledu. „Inspirovalo nás švýcarské středisko St. Moritz, kde takové turnaje pořádají pravidelně,“ řekl Tkáč. Ochranáři a někteří místní politici však příliš spokojeni nejsou. Podle nich akce odrazuje tradiční návštěvníky.

Běžní lidé se do okolí jezera totiž vůbec nedostali a neměli ani šanci zhlédnout jednotlivé zápasy. Celý prostor byl obehnán zátarasy a střežen ochrankou. „Těšili jsme se, ale nikam nás nepustili. Ani jezero jsme pomalu neviděli, za zátarasy mohli jen prominenti,“ řekla Aha! Helena Zoreníková z Košic, která se na turnaj přišla podívat s celou rodinou.

Cedule hlásala, že prostor je pro veřejnost tabu.

Okolí jezera bylo pro veřejnost uzavřeno, lidé sledovali akci z dálky.

Podnikatel Jan Kočka (vlevo), bratr zavražděného Václava, se na fotografy netvářil vůbec přívětivě.

Miliardář Radovan Vítek s manželkou Marií Geidlovou přiletěl tryskáčem.

V pětihvězdičkovém hotelu se baští stříbrnými příbory.

Ceník hotelu Kempinski:

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.