Můj poklad z dětství | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Můj poklad z dětství

Lucie Bílá
Lucie Bílá (: Jaroslav BENDA a Michaela FEUEREISLOVÁ)

Máte doma plyšáka, panenku nebo autíčko z dětství? Nechali jste si nějakou věc na památku? Pak víte, že nejde jen o hračky z časů nenávratně minulých, ale o věrné kamarády, kteří dokáží vždy potěšit.

Bílá má medvídka, Zounar přívěšek od Zedníčkové

Například při splínu, žalu nebo depresi. S nimi se alespoň na okamžik vracíme zpět do bezstarostného světa dětských snů a přání. Stejně jako celebrity.

Miroslav Paleček (61)
Odkaz pro syna

Když navštívil písničkář Paleček před lety mezinárodní pionýrský tábor v Soběšíně, dostal darem keramické autíčko na tužky. Tenkrát chodil do šesté třídy a dárek původem z Holandska má dodnes. „Před lety jsem ho předal synovi a v současné době pendluje mezi našimi psacími stoly. Je to zároveň to jediné, co jsem mu zatím předal.“

Lucie Bílá (40)
Šedesátiletý méďa
Zpěvačka měla v dětství hodně kamarádek, ale jediný kamarád chlap byl méďa s kulichem, kterému je dnes něco přes šedesát let. „Dostala jsem ho od jedné »tety«, neboli kamarádky maminky, když mně bylo asi osm let. V deseti letech jsem ho někde v tom svém mikrosvětě ztratila a byla jsem dost nešťastná. Ale našla jsem ho, a od té doby si ho hlídám. Dýchá z něj nádherné dětství.“

Alena Štréblová (40)
Dárek od Ježíška

V šesti letech dostala herečka pod stromeček mrkací a plačící panenku Janičku (je jí už 34 let). „Jméno jsem jí vybrala sama a je stále docela zachovalá. Pořád ještě mrká, ale už nebrečí. Má i spoustu šatiček na převlečení, které jí pletla babička. Janička je mou jedinou hmatatelnou vzpomínkou na dětství.“

Filip Jankovič (20)
Mikrofon s ozvěnou

Finalista druhé řady SuperStar dostal už jako šestiletý od maminky vytoužený dětský mikrofon. „Máma viděla, jak si pořád prozpěvuju, tak mi koupila odpovídající hračku, která navíc vyluzuje ozvěnu. Moc jsem si s mikrofonem vyhrál a jak vidíte, provází mě celý život. Dokonce jsem si ho s sebou přibalil i do Prahy,“ vysvětluje zpěvák, který nám do něj na ukázku i zazpíval. Jak jinak než s ozvěnou.

Martin Zounar (39)
Vzpomínka na první lásku
V patnácti letech dostal herec od své první lásky Lucie Zedníčkové dárek v podobě přívěšku na klíče. Kovový ovál s iniciály FBI nosí u sebe denně už téměř čtvrt století, a na přívěšku je to znát. Kromě ozdoby plní i funkci otvíráku na pivo a moderátor rádia Kiss bez něho nedá ani ránu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.