Vendula Svobodová: Zatkli jejího přítele! Za únos! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vendula Svobodová: Zatkli jejího přítele! Za únos!

Vendula Svobodová s Martinem Peterem
Vendula Svobodová s Martinem Peterem (Aha! – Václav Nekvapil)

Léta se pohyboval v českém showbyznysu a kamarádil se s těmi nejslavnějšími. Teď stojí před soudem, v němž je obžalovaný z přípravy únosu svého kolegy a obrovské zpronevěry. Podnikatel Martin Peter (38) byl přitom ještě nedávno jedním z nejbližších spolupracovníků Venduly Svobodové (37)! Jeho agentura PrestigeM totiž byla servisní organizací Venduliny Kapky naděje, a jeho rukama prošly nemalé částky. Co o tom ví Vendula?

Peter, jehož případem se soud zabývá právě v těchto dnech, sháněl Kapce naděje sponzory pro nemocné děti a stál za většinou koncertů, které Kapka před několika lety organizovala. Proto pro Svobodovou bylo překvapením, že zrovna tento muž si podle žaloby objednal únos svého bývalého obchodního partnera. „Setkávali jsme se docela často. Působil na mě jako manažer s tvrdými lokty. Nakonec si lidsky nesedl s některými lidmi v nadaci, a tak jsme se profesně museli rozejít,“ potvrdila deníku Aha! Svobodová.

Protože má však obavu, aby její nadace nebyla spojována s mužem, který kromě podezření z únosu navíc čelí také obvinění ze zpronevěry, Svobodová upozorňuje, že Peterova bývalá firma PrestigeM se věnovala především reklamní činnosti pro nadaci a za tu také dostávala řádně zaplaceno.„Ve své době postavil Kapku na nohy. Sehnal jí obrovské množství peněz. Je mi líto jeho rodiny, především dětí. Mají to teď složité,“ tvrdí ale Radan Dolejš, který s manažerem spolupracoval na některých koncertech. Peter je podle informací v podezření, že s firmou ČEZ podepsal velmi nevýhodnou zakázku na stavbu meziskladu vyhořelého jaderného paliva v hodnotě 1,5 miliardy korun.

Nedávno dostavěný podobný sklad v Německu přitom přišel sotva na polovinu částky. Podnikateli, který je už od září loňského roku ve vazbě, hrozí až deset let vězení.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.