Klaus v Brazílii: Jako dárek veze fotku Masopusta s Pelém | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Klaus v Brazílii: Jako dárek veze fotku Masopusta s Pelém

Prezident Klaus při plavbě na lodi po Rio Negro.
Prezident Klaus při plavbě na lodi po Rio Negro. (Kancelář prezidenta republiky)

Prezident Václav Klaus (68) je tento týden i s manželkou Livií (66) na návštěvě Brazílie, minulý týden byl první pár Česka v Peru. Aha! se podařilo získat neformální fotku prezidenta při plavbě na lodi tamního guvernéra po brazilské řece Rio Negro.

A právě na ní čekal na českou výpravu nepříjemný zážitek. Organizátoři totiž naší delegaci doporučili koupání v řece, což část Čechů opravdu využila. Proud řeky byl ale tak silný, že se pak nemohli dostat zpátky na loď a z vody je museli tahat policejní čluny... Prezident měl štěstí, protože i přes obrovské vedro 37 stupňů do vody neskočil. Dnes se má Klaus setkat s brazilským protějškem Lulou da Silvou. A nese mu originální dárek. Lula je totiž známý fanda fotbalu, a tak od Klause dostane společnou fotku fotbalových legend – Brazilce Pelého a našeho Josefa Masopusta z mistrovství světa ve fotbale v Chile v roce 1962. Tehdy ji dal sám Pelé Masopustovi, který ve finále mistrovství vstřelil Brazílii náš vedoucí gól (nakonec jsme ale zápas prohráli 1:3). Klaus se z Brazílie vrací v pátek.

Lidé věří víc vládě než Klausovi

Jen co vytáhl prezident Klaus paty z Česka, přišel o své výsostné postavení v zemi. Úřednická vláda Jana Fischera se totiž v době jeho nepřítomnosti stala miláčkem veřejnosti. Podle průzkumu CVVM ze začátku listopadu jí důvěřuje rekordních 71 procent lidí, nejvíc v historii samostatné ČR. Prezident si přitom také polepšil a věří mu 68 % lidí. Naopak nejméně lidí důvěřuje Poslanecké sněmovně (20 %).

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.