Stephen Gately (†33): Příčina smrti objasněna | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Stephen Gately (†33): Příčina smrti objasněna

Stephen Gately
Stephen Gately (whatsonstage.com)

5:00 – Smrt Stephena Gatelyho (†33), zpěváka kdysi populární chlapecké kapely Boyzone, byla zřejmě nešťastná náhoda. Po osmihodinovém »alkoholovém maratonu« v baru na ostrově Mallorca se v opileckém spánku udusil vlastními zvratky. Policie prohlásila, že nenašla známky násilí ani sebevraždy, neobjevila ani stopy po drogách. Pitva bude provedena až dnes, včera byl ve Španělsku státní svátek.

Vyšetřovatelům se podařilo získat přehled o posledních hodinách Gatelyho života. V pátek ve 21.30 vyrazil s manželem Andy Cowlesem (32) do baru pro homosexuály v Palmě. Gately se opil. V baru potkali Bulhara Giorgiho Dučeva a po osmi hodinách zábavy se všichni tři vrátili do bytu na pobřeží. O hodinu později šel Cowles spát a nechal partnera na gauči. V sobotu ve 13.45 ho našli mrtvého. Podle policie bylo tělo nohama na zemi. Gately klečel u gauče jako při modlitbě a hlavu měl zabořenou do polštáře. I když nic nenasvědčuje zločinu, policie pátrá po Dučevovi, aby získala jeho výpověď. Není totiž jasné, v kolik byt opustil a zda nebyl svědkem Gatelyho konce. V tom případě by šlo o případ neposkytnutí první pomoci, byť se zatím jedná pouze o teorii.

Podle přátel nebyl Gately typická hvězda. Roky trpěl skrývanou homosexualitou, která mu přivodila deprese a závislost na lécích. Zatímco agenti skupiny Boyzone šířili zvěsti o jeho milenkách, například o Emmě Bunton ze Spice Girls, Gately žil v tajném vztahu s Eloyem De Jongem z podobně slavné kapely Caught in the Act. V červnu 1999 všechno prasklo a zpěvák homosexualitu přiznal. Rozešel se kvůli tomu s přísně katolickými rodiči a nenavštívil je ani v posledních dvou letech po nehodě otce, který spadl ze žebříku a potřebuje stálou péči.

Překonat deprese Gatelymu pomohl zpěvák Elton John. Eltonův partner David Furnish Gatelyho v roce 2003 seznámil s Cowlesem – po třech letech se v Londýně vzali.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.