Bolek Polívka: Hrozí mu 12 let basy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Bolek Polívka: Hrozí mu 12 let basy!

Bolek Polívka
Bolek Polívka (Aha! – Martin Hykl, Marek Pátek)

5:00 – Bolek Polívka (60) lítá v pěkném maléru! Hrozí mu až dvanáctileté vězení a obrovské pokuty! Bývalý zaměstnanec jeho farmy v Olšanech u Brna totiž partnerku slavného mima Marcelu Černou (39) nařkl, že svým podřízeným vyplácí mzdu načerno a tím připravuje stát o velké peníze! A předložil i důkaz! Je vůbec možné, že by o tom Polívka nevěděl?

„Na účet nám chodila oficiální část mzdy, na ruku jsme pak dostávali dorovnání, které ale už na výplatní pásce nebylo,“ svěřil se deníku Aha! bývalý zaměstnanec Polívky a jeho družky Černé. Jako důkaz předložil zaměstnanec výplatní pásku, ke které jeho bývalí šéfové přidali další neoficiální papír. Ten hrátky s černou mzdou nepřímo potvrzuje! V červenci minulého roku si pracovník například oficiálně přišel na 7134 korun čistého, do kapsy pak dostal jako dorovnání do patnácti tisíc - nezdaněných 7866 Kč.

Marcela Černá

A náš zdroj zdaleka neměl být jediným, kdo dostával část výplaty takzvaně »bokem«. „Týkalo se to všech. Někteří kluci tam byli oficiálně na poloviční úvazek a takovou brali i oficiální mzdu, přitom za měsíc oddělali i víc než dvě stě padesát hodin,“ tvrdí Polívkův bývalý spolupracovník s tím, že o krácení daní by herec musel vědět. Pokud by se o tento případ začaly zajímat úřady, Polívkovi a matce jeho tří dětí hrozí až roky vězení. Vzhledem k počtu zaměstnanců farmy (několik desítek) a délce období krácení daně (možná až 18 let) ale partneři teoreticky mohli připravit stát na daních o celé miliony, což by bylo horší.

Farma známého herce, kde mělo docházet k podvodům.

„U trestného činu krácení daně hrozí pachatelům v případě škody velkého rozsahu trest odnětí svobody v rozmezí od pěti do dvanácti let,“ sdělil deníku Aha! advokát Jakub Drábek.

Samotní aktéři případu se odmítli vyjádřit. „S nikým teď čtrnáct dní nebudu mluvit,“ odbyl nás Polívka, zatímco jeho přítelkyně Marcela Černá pro jistotu nezvedala telefon.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.