SuperStar a fotbalové derby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

SuperStar a fotbalové derby

Ondřej Hejma (vlevo) si v pondělí s Leošem Marešem asi nepřipijí…
Ondřej Hejma (vlevo) si v pondělí s Leošem Marešem asi nepřipijí… (Aha! – Martin Hykl, Dalibor Puchta)

5:00 – Nejslavnější fotbalový zápas v Česku – derby pražských rivalů Slavie a Sparty – dnes večer rozdělí účastníky semifinále pěvecké soutěže SuperStar na dva nesmiřitelné tábory! A nejen je: i protagonisté dvou nejpopulárnějších televizních seriálů v zemi – Ordinace v růžové zahradě a Velmi křehkých vztahů – jsou, co se týče fotbalu, mnohdy v nepřátelských zákopech.

Ještě, že se semifinálové kolo SuperStar odehrává v ústraní v Bratislavě, daleko od pražského Edenu, dějiště fotbalové vřavy. Ale i tak se dá čekat pekelné napětí mezi moderátorem pořadu Leošem Marešem, slávistou až za hrob, a sparťanským srdcařem Ondřejem Hejmou, jedním z porotců. Možná se budou hecovat v přímém přenosu, vtipálek Leoš upustí nějakou jízlivou poznámku.

Mareš je z celé SuperStar do fotbalu největší »blázen«. Vždyť se Slavií, jíž fandil jeho děda i táta, byl například jako jeden z pouhých 80 fanoušků na výjezdu v Bukurešti, kde červenobílí předloni hráli Ligu mistrů proti Steaue. „Na poháry jezdí pravidelně, docházku na stadion má poměrně slušnou,“ chválil jej nedávno i kouč Slavie Karel Jarolím.

Populární bavič je velkým fanouškem ikony červenobílých Vladimíra Šmicra, občas mu pogratuluje esemeskou ke gólu. Když slávisté zapíjeli postup do Ligy mistrů, řádil Mareš na večírku právě ve Šmicrově dresu. Letos pak spoluřídil oslavy titulu. Jen jeho přání: „Nechci, aby Erich Brabec odešel ze Slavie!!!,“ které si vyvěsil na Facebooku, se mu nesplní…

A další porotci? Paľa Haberu zajímají v New Yorku spíš hokejisté tamních Rangers, ale obě dámy mají blízko ke Slavii. Komu by taky měla stranit Marta Jandová, když se její táta jmenuje stejně jako záložník »sešívaných« Petr Janda? Darině Rolincové pak před nedávnem pro Slavii tlouklo srdce, když chodila s její hokejovou hvězdou Jaroslavem Bednářem.

Ovšem samotní soutěžící v SuperStar jsou na tom, co se týče zájmu o fotbal, bledě. Deník Aha! se vyptával na derby všech šesti českých kluků v semifinále – a o fotbal se z nich zajímá jen polovina! Holt, nejsme v Anglii nebo Itálii, kde je fotbal náboženstvím a s mateřským mlékem ho tam saje každé nemluvně. A vlastně – není se čemu divit. Kvůli takové bídě, jakou česká liga nabízí, je opravdu lepší věnovat se něčemu ušlechtilejšímu, než téhle pokleslé zábavě…

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.