Adéla Gondíková (36) - Operace kvůli rakovině!? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Adéla Gondíková (36) - Operace kvůli rakovině!?

Adéla Gondíková, máma čtyřleté dcery Nely, musí podstoupit gynekologickou operaci. Na vině je nález na děložním čípku.
Adéla Gondíková, máma čtyřleté dcery Nely, musí podstoupit gynekologickou operaci. Na vině je nález na děložním čípku. (Aha! – Marek Pátek)

05:00 – Z okolí hvězdy televize Nova a moderátorky pořadu Rady ptáka Loskutáka Adély Gondíkové (36) přicházejí znepokojivé zvěsti. „Adéla po porodu trošku zanedbala návštěvy u gynekologa, a když se na ni teď konečně dostala, lékařka pro ni měla nepříjemnou zprávu. Našla něco na děložním čípku, a Adéla tak musí na operaci. Je z toho zděšená. Bojí se, aby se z nálezu nevyvinula rakovina,“ tvrdí zdroj deníku Aha!

Z okolí hvězdy televize Nova a moderátorky pořadu Rady ptáka Loskutáka Adély Gondíkové (36) přicházejí znepokojivé zvěsti. „Adéla po porodu trošku zanedbala návštěvy u gynekologa, a když se na ni teď konečně dostala, lékařka pro ni měla nepříjemnou zprávu. Našla něco na děložním čípku, a Adéla tak musí na operaci. Je z toho zděšená. Bojí se, aby se z nálezu nevyvinula rakovina,“ tvrdí zdroj deníku Aha!

Na závažnost takové operace jsme se informovali u odborníka. „Podstatou operací děložního čípku je odstranění jeho části, která je postižena nějakými nepříznivými změnami. Následně se provádí i plastická úprava čípku,“ popisuje gynekolog Pavel Mráz.

Nejčastěji se tyto výkony podle něj provádí pro přednádorové stavy. „Jde o tzv. prekancerózy – změny, z nich se opravdu může vyvinout rakovina,“ vysvětluje Mráz. Odhalení těchto změn je však možné jen v ordinaci gynekologa. „Pravidelně ženského lékaře přitom navštěvuje jen polovina českých žen. V Česku přitom ročně onemocní 1000 až 1100 žen, téměř 400 z nich na toto onemocnění zemře,“ uvádí doktor Mráz. Stejnou diagnózu si před časem vyslechla i zpěvačka Lucie Bílá, která svůj boj o život vítězně vybojovala.

Sama Gondíková ani její bratr Dalibor informace komentovat nechtějí. „Ani produkce ani sama Adéla se změnou natáčecího plánu nepočítají. Zdravotní stav Adély komentovat nebudu, je to její osobní věc,“ sdělila jen mluvčí Novy Michaela Fričová.

Sdílnější není ani bavič Petr Novotný, kterému prý Adéla kvůli operaci odřekla účast v představení. „Adéla měla hrát v naší připravované divadelní hře Jó, není to jednoduchý. Jenže na první zkoušce oznámila, že na nařízení lékařů přerušuje veškerou práci v divadle a v televizi, a že musí na operaci,“ prozradil Novotný deníku Blesk.

Bude Adéla, která má jedinou dceru Nelu z rozpadlého manželství s hudebníkem Ondřejem Brouskem, po operaci opět zdravá? Nezabrání jí onemocnění mít ještě miminko? „Přednádorové stavy jsme schopni ošetřit velice jednoduchými technikami, které nesnižují možnost otěhotnění u mladých žen a u starších umožňují zachovat dělohu,“ dodává Mráz.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.