Amfora se vrací: Fotbalové rarity opustily Afriku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Amfora se vrací: Fotbalové rarity opustily Afriku

Petr Salava (vpravo) a Jan Čenský si popovídali s domorodci v keňské vesnici.
Petr Salava (vpravo) a Jan Čenský si popovídali s domorodci v keňské vesnici.

MOMBASA (gra) – Hotelový komplex Voyager ležící deset kilometrů severně od keňské Mombasy stále hostí členy týmu fotbalových rarit Amfora. „To je nebe na zemi, připadáme si tu jako v ráji,“ řekl nám herec Josef Dvořák, který se jako správný představitel vodníků pořádně vymáchal v Indickém oceánu.


V rámci včerejší večeře, během které se podávaly rybí specialisty, přišla zahrát i domorodá kapela, která nakonec zlákala ke společnému zpěvu i Helenu Vondráčkovou. „Ta sice neměla osvědčená bonga, ale tradiční místní rytmický nástroj jamba okamžitě zvládla k pobavení všech,“ prozradil deníku Aha! prezident Amfory Petr Salava. Ve středu sehrála Amfora tenisový turnaj Mombasa Cup 2009, kterého se zúčastnilo šestnáct dvojic a mezi účastníky byl i veterán Karel Štědrý (72), který hrál s takovou vehemencí, že po jednom kraťasu upadl a ošklivě si poranil koleno. Do finále postoupili Jan Rosák s Pavlem Horňákem a Petr Salava s Pavlem Zunou. Šťastnější byl nakonec pár Salava – Zuna, který zvítězil až po odehrání tie-breaku a vítězství si náramně užil. „Soutěž o nejopálenějšího člena výpravy však vyhrál přesvědčivě Lešek Semelka, známý nudista, který si ale v muslimské části Keni koupání bez neužil,“ dodal se smíchem Salava. Amforáci se do Prahy vrací ze své africké mise dnes.


Foto Jiří Markvart

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.