Tady se po pohřbu pilo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tady se po pohřbu pilo!

Waldemar Matuška ve své typické červené košili (v té se se zpěvákem přišel na Žofín rozloučit jeho fanoušek, řemeslník Pepa Kodaj, kterému ji Matuška kdysi daroval).
Waldemar Matuška ve své typické červené košili (v té se se zpěvákem přišel na Žofín rozloučit jeho fanoušek, řemeslník Pepa Kodaj, kterému ji Matuška kdysi daroval). (Aha! – Martin Pekárek, Jaroslav Benda, Martin Hykl, ara)

PRAHA – Čtvrtek byl opravdu dlouhý den. Řadu hodin po skončení smutečního obřadu dorazili k rakvi ještě zpěvákovi příznivci a obdivovatelé ze Švýcarska a zdálo se, že zástupy fanoušků neberou konce.

Co se dělo v noci po rozloučení s Waldou?

● Měla to být sešlost pro pár přátel
● Nakonec ale dorazilo 70 lidí!
● Museli kvůli nim zavřít hospodu

Zatímco smutná a vyčerpaná vdova Olga se synem Waldemarem Georgem nalezli po obřadu azyl u Heleny Vondráčkové a jejího manžela Martina Michala v Řitce u Prahy, Waldova dlouholetá kapela K.T.O. vyřešila smutek po svém. „Ještě na Žofíně jsme se narychlo domluvili, že se večer někde sejdeme, abychom na Waldu zavzpomínali společně. V restauraci hotelu Agricola ve Vršovicích jsem zamluvil třicet míst na 18. hodinu, ale nakonec se nás tam sešlo sedmdesát a zabrali celou restauraci. Tamtamy zapracovaly a přišli i přátelé z USA, Kanady a Austrálie,“ vzpomíná na ten večer kapelník K.T.O. František Hacker. Nechyběly kytary a všichni společně zazpívali Waldovi na poslední cestu.

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Olina dorazila po osmé

„Kolem osmé večer přijela z Řitky Olina s Waldíkem, hráli jsme, zpívali a Waldovi připíjeli vínem. Obdivoval jsem Waldíka za to, jak se o Olinu postaral. V návalech lítosti jí byl oporou a opakoval: »Táta je s námi.« I když byla unavená, absolvovala to s námi a určitě to od ní nebyla jen formální návštěva. Kolem desáté museli odjet, ještě měli něco zařizovat kolem pohřbu,“ dodává kapelník, kterého jsme se také zeptali, na kolik celý ten obřad na Žofíně vlastně přišel. „Byl to dar od Žofína a jsme za to vděční i Martinu Michalovi, který to domlouval. Nejenže se doba zpřístupnění sálu protáhla, ale Waldovi fanoušci, kteří přijeli z velké dálky, nebo staří lidé měli v sále stále k dispozici židle, aby si mohli odpočinout,“ dodává František Hacker.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.