Olina a Waldovi synové - Usmíření nad hrobem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Olina a Waldovi synové - Usmíření nad hrobem!

Sílu Olině Matuškové dodávali její syn Waldemar (vlevo) a nevlastní syn Miroslav.
Sílu Olině Matuškové dodávali její syn Waldemar (vlevo) a nevlastní syn Miroslav. (Aha! – Marek Pátek, Martin Hykl)

PRAHA – Legendární »Slavík z Madridu« Waldemar Matuška (†76) sjednocuje svou rodinu. Ale bohužel až po smrti. To, co nezvládl zaživa, a to zvednout telefon a zavolat svému prvorozenému synovi Miroslavovi (55) a seznámit ho se svou ženou Olinou (60) a hlavně synem Waldemarem George juniorem (32), se zdařilo nad jeho hrobem.

Matuškův popel uložili na hřbitov

Oba jeho synové si padli do oka a Miroslav dokonce začal vycházet se svou nevlastní matkou Olinou. Přitom právě té těsně po smrti svého otce vyčítal, že mu zakazovala se s ním sejít. Nenávist je jednou provždy odpuštěna!

„Vše zapomenuto. Načneme nový list,“ zdá se, že právě tohle si řekli vdova po Matuškovi Olina a jeho prvorozený syn Miroslav. Ve čtvrtek odpoledne se ještě jeden druhému na pohřbu na Žofině vyhýbali a Matuška ze Žofína dokonce odešel se svým synem Matějem po anglicku a bez rozloučení. Včera už všichni vypadali jako jedna velká rodina. Na Matuškův pohřeb na Vyšehradský hřbitov přišli dokonce ve vřelém objetí a ruku v ruce. Po obřadu, kdy společně sledovali, jak pracovník pohřební služby ukládá Matuškovu urnu do hrobu, odešli do blízké restaurace na smuteční oběd. A právě tam se ukázalo, že to opravdu není jen divadélko pro veřejnost.

Po celou dobu se všichni dobře bavili a Matušková ve společnosti svých »synů« začala znovu vtipkovat a po dlouhých týdnech se jí objevil úsměv na tváři. Když se totiž všichni společně fotili, tak prohlásila: „Mohl bys fotit skoky do vody, jak říkal Walda,“ smála se neustále Matušková, která celou dobu vzpomínala na příhody se svým manželem, se kterým strávila posledních čtyřicet let, a to skoro čtyřiadvacet hodin denně...

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Ukládání urny minutu po minutě

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.