Film o Kajínkovi - Hlavní role: Vilhelmová | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Film o Kajínkovi - Hlavní role: Vilhelmová

Tatiana Vilhelmová si zahraje advokátku Kláru Slámovou, Konstatntin Lavroněnko zase vraha Jiřího Kajínka.
Tatiana Vilhelmová si zahraje advokátku Kláru Slámovou, Konstatntin Lavroněnko zase vraha Jiřího Kajínka. (Aha! – David Kundrát)

PRAHA – Nejznámější český vězeň Jiří Kajínek se konečně dočká slávy. Už za pár dnů se totiž o něm začíná točit film. Zatímco Kajínka ztvární ruský herec Konstantin Lavroněnko, jeho obhájkyni a hlavní postavu filmu si střihne Tatiana Vilhelmová. To vše překvapivě v režii někdejšího kaskadéra a producenta filmu Petra Jákla!

Příběh bude vyprávěním právničky, kterou si zahraje Vilhelmová. Ta ztvární postavu advokátky Slámové, která Kajínka obhajuje. Točit se bude ve skutečných věznicích. „Ano, dokonce bude náš Kajínek utíkat z toho okna na Mírově, ze kterého utekl i Kajínek,“ říká novopečený režisér Jákl, jenž už se nejméně osmkrát setkal s Kajínkem, který s natáčením souhlasí.

A jak se na Jiřího Kajínka dívá jeho ruský představitel? „Mám obavy ze setkání s ním, proběhne dnes. Každá otázka, kterou bych mu položil, mi přijde hloupá. Ale možná slova nebudou znamenat vůbec nic. Uvidím, jak se dívá, jaké kolem něj bude ovzduší a jaké budou jeho pocity vůbec,“ řekl deníku Aha! Lavroněnko. A je vlastně Kajínek dle režiséra vinen, či ne? „Napsal jsem to tak, jak to cítím já, podle svého přesvědčení. Vinen, či ne? To bude záležet i na divákovi, každopádně se to všichni dozvědí po zhlédnutí filmu,“ je tajemný Jákl.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.