Pohřeb Waldemara Matušky (†76) - Jak je to doopravdy? Kratochvíl: Žeh bude! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pohřeb Waldemara Matušky (†76) - Jak je to doopravdy? Kratochvíl: Žeh bude!

Pohřeb Waldemara Matušky se koná až za dvanáct dnů.
Pohřeb Waldemara Matušky se koná až za dvanáct dnů. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl)

PRAHA – Přestože se tiskem rojí rozporuplné informace o pohřbu legendárního českého zpěváka Waldemara Matušky (†76), deník Aha! už má ověřeno, jak to bude doopravdy. Přesně jak zněly naše první informace, které včera exkluzivně přinesl deník Aha!. Organizátor transportu a uložení »Slavíka z Madridu« totiž potvrdil, že zpěvákovo tělo bude muset podstoupit kremaci.


..

Přesto se včera objevily zprávy o tom, že Matuška dostal výjimku a jeho tělo bude na Vyšehradě uloženo v rakvi do hrobky, jak si zpěvák přál. „To je blbost, co se píše, já jsem v životě nic takového neřekl,“ vyvrátil nám tyto informace sám Petr Kratochvíl. „Musí být samozřejmě spálený, jinak by ho tam nepohřbili. Proto Olinka zvolila tu variantu, že ho sem přivezou v rakvi, na Žofíně se s ním rozloučí, potom bude žeh a pak bude Waldemar pochovaný na Vyšehradě,“ dodává Kratochvíl. Kliknutím zvětšeteA jedním dechem říká, že přestože si v minulosti z tisku často dělal šoufky a poskytoval mu zavádějící informace, z takové věci by si legraci nedělal.

Matuška zemřel před týdnem na Floridě, zradilo jej srdce oslabené zpěvákovými dlouhodobými potížemi s plícemi. Před smrtí mu navíc byla diagnostikována leukemie. „Věděl jsem, že těžce bojuje s nemocemi, zajímavé je, že se vždy dokázal zotavit. Kliknutím zvětšeteAle ta leukemie jej zlomila,“ svěřil se deníku Aha! kapelník KTO Bandu František Hacker, se kterým Walda mnoho let vystupoval. Poslední rozloučení se zpěvákem se bude konat 18. června v Praze na Žofíně. Kratochvíl organizuje převoz Matuškova těla do Prahy a jeho uložení, Martin Michal má na starosti samotný obřad na Žofíně a Martin Kuta zařizuje smuteční parte a administrativní záležitosti.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.