Sporťačka Jana Adamcová: Strach z rakoviny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Sporťačka Jana Adamcová: Strach z rakoviny!

 (pro Aha! – Miloslava Stulíková)

PRAHA – Moderátorka »nováckých« Sportovních novin Jana Adamcová (37), která je momentálně na mateřské dovolené, se strašlivě bojí rakoviny! Nejde ale přímo o ni. Maminka dvou malých dětí má velký strach o manžela, našeho nejlepšího televizního režiséra Jiřího Adamce (60), a proto teď do jeho preventivního vyšetření investovala 16 860 Kč!


Adamec to od ní dostane jako dárek k 61. narozeninám, které slaví právě dnes. „Vyšetření GenScan ukáže, na kolik procent je váš organismus ohrožen. A to nejen rakovinou,“ řekla Aha! Jana Adamcová.

„Je to sice hodně nákladná, ale senzační věc, která odhalí ty nejzávažnější nemoci, na které se umírá, když se proti nim nezasáhne včas. Není nic horšího, než když se nemoc odhalí pozdě. Na klinice GHC diagnostikují nejen rakovinu, ale i spoustu dalších nemocí jako infarkt, cukrovku či Alzheimerovu chorobu,“ říká sporťačka Adamcová.

A jak dodává, ví, o čem mluví – v rodině režiséra Adamce už totiž rakovina zabíjela. „Jeho táta zemřel na rakovinu tlustého střeva, když bylo Jirkovi patnáct let. Manžel se o zdraví moc bojí, navíc se denně v práci hodně stresuje, i když se o sebe poměrně stará a jednou za rok chodí na komplexní vyšetření,“ říká Jana. Statistika je totiž neúprosná – rakovinou onemocní každý třetí Čech a více než 30 % nemocných pak na tuhle nejobávanější chorobu zemře.

Kliknutím zvětšeteJana Adamcová proto časem chce nechat udělat vyšetření GenScanem i svým dvěma dětem a sobě. „Odeberou vám jen vzorek slin, což je absolutně bezbolestné,“ vysvětluje a dodává, že manželovy narozeniny dnes oslaví v rodinném kruhu doma. „S tříletým Daníkem a tříměsíční Jasmínkou moc do společnosti vyrážet nemůžeme. My jsme navíc rádi doma.“

Co je GenScan vyšetření?

GenScan je nabízeno jako vyšetření, které odhaluje genetické vlohy k více než 20 často se vyskytujícím vážným nemocem. Na základě analýzy DNA jde prý stanovit náchylnost např. k infarktu, mozkové mrtvici, rakovině, cukrovce, Alzheimerově chorobě a podobně. Vyšetření stojí 16 860 Kč. Za nevěrohodné je ale považují odborníci na genetiku. Mluví o něm jako o genetice pro zábavu. „Výsledky nejsou vědecky podložené. Zejména u civilizačních chorob, kde roli hraje celý komplex genů a silně působí i faktor vnějšího prostředí,“ říká prof. MUDr. Petr Goetz, předseda Společnosti pro lékařskou genetiku.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.