Vendula Svobodová: Podezření z pojišťovacího podvodu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vendula Svobodová: Podezření z pojišťovacího podvodu?

Vendula Svobodová a Patrik Auš.
Vendula Svobodová a Patrik Auš. (Aha! – Marek Pátek a David Kundrát)

PRAHA – Nejslavnější českou vdovu Vendulu Svobodovou (36) čekají možná další trable. Pojišťovna Allianz, od níž má Vendula za svůj nedávno zničený luxusní mercedes dostat značnou sumu, údajně rozjela interní vyšetřování, jakže to s onou prosincovou autonehodou opravdu bylo.


Je zde totiž podezření, že se Vendula Svobodová mohla dopustit pojišťovacího podvodu!

To ale Vendula vehementně popírá. „Seděla jsem na místě spolujezdce, vezl nás s Patrikem (jejím přítelem Patrikem Aušem – pozn. red.) jeden kamarád. Bohužel špatně zareagoval a vrazil to mezi dva železné pilíře,“ popisovala Vendula 10. prosince svou těžkou autonehodu v deníku Aha! s tím, že má nohu v sádře. Mercedes už tehdy odepsala. „Je to »totálka«. Nyní se budu muset porozhlédnout po novém autě,“ dodala.

Policejní oddělení v nedaleké Jesenici, které nehodu šetřilo, podle časopisu Spy skutečně jako viníka označilo jakousi třetí osobou, jejíž jméno policie i Vendula úzkostlivě tají, a pojišťovna by měla Svobodové přiklepnout z jejího havarijního pojištění podle odhadu odborníků částku přesahující půl milionu korun. Kliknutím zvětšeteJenže hlasy, které se v různých médiích bezprostředně po nehodě ozvaly s tvrzením, že žádná třetí osoba neexistuje, a spekulovaly, že vůz řídil opilý Auš, pojišťovně nasadily brouka do hlavy. Allianz má své vlastní vyšetřovatele a detektivy, kteří se teď podle časopisu Spy nehodou detailně zaobírají.

Kdyby opravdu shledali, že ve věci něco nehraje, bude policii předán podnět k novému vyšetřování. Vendula by pak ztratila nárok nejen na vyplacenou pojistku a musela by uhradit náklady spojené s vyšetřováním, ale hrozil by jí i postih za pojišťovací podvod.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.