Jiří Menzel: Dítě je moje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Jiří Menzel: Dítě je moje!

Fotografie
Fotografie (internal)

Šest týdnů poté, co Menzelova manželka Olga přivedla na svět dceru Annu Karolínu, slavný režisér šokoval své okolí prohlášením, že holčička po něm jednou bude dědit.

Teď je se svou nevěrnou manželkou denně v kontaktu. Vypadá to, že ani nenechá provést testy DNA, které by nezvratně prokázaly, kdo je biologickým otcem dítěte. Podle deníku Blesk nepřemýšlí ani o rozvodu.

Ovšem bez testů otcovství zůstane vyživovací povinnost na dítě na Jiřím Menzelovi. Bez ohledu na její vztah s Jiřím Brabcem. Na tom, kde a s kým bydlí, podle zákona o rodině nezáleží. O testy může Menzel požádat nejpozději do tří let věku dítěte. V případě, že to neudělá, nebo že výsledky potvrdí jeho otcovství, bude muset na Annu Karolínu platit až do její dospělosti a podle práva po něm bude i dědit. Pokud by ale platit nechtěl, Olga na něm výživné na dítě může vymáhat soudně. To i v případě, že by nedošlo k rozvodu.

Jiří Brabec podle současného práva žádné povinnosti nemá. Ani když testy DNA ukážou na něj, jako na biologického otce. Pochybnost o svém otcovství musí totiž vznést Menzel jako předpokládaný otec dítěte. Za toho je považován každý manžel, dokonce i bývalý, do 300 dní po rozvodu.

„Občas mám pocit, že jsem dospělejší než Jirka,“ řekla v rozhovoru pro iDnes před časem Olga Menzelová.

„Nikdy jsem nezažila takovou spřízněnost
s druhým člověkem, jako mám s Jirkou. Cítím se
vedle něj úplně svobodná, můžu říct a udělat
cokoliv a vím, že se neurazí. Je to osvobozující.“
Jak je vidět, svého partnera má Olga přečteného.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.