Chalupu Brodského zbořili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Chalupu Brodského zbořili!

Stařičká roubenka na kraji lesa – přesně tak svou chalupu Vlastimil Brodský miloval.
Stařičká roubenka na kraji lesa – přesně tak svou chalupu Vlastimil Brodský miloval.

SLUNEČNÁ – Hvězda filmového nebe Vlastimil Brodský (†81) se musí otáčet v hrobě! Jeho milovaná chalupa v obci Slunečná na Českolipsku, kde strávil kus svého života a kde se také před šesti roky legálně drženou pistolí zastřelil, se změnila k nepoznání.


Místní lidé říkají:
● Jeho děti ji prodaly za 3 miliony
● Bróďa by to nikdy nedovolil
● Miloval to tady!

Jeho děti Marek (48) a Tereza (40) ji prodaly i s věcmi místní ženě, jejíž rodiče vlastní ve Slunečné hostinec s penzionem. Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteTa ovšem původní stavení nechala zbourat a místo toho vybudovala luxusní barák, kde má navíc sídlo i firma, ve které pracuje. Z typické staročeské chalupy, na níž si legenda českého filmu tolik zakládala, nezbylo vůbec nic... A to by podle starousedlíků, kteří Brodského dobře znali, dnes již zesnulý herec nikdy nedovolil...

Kliknutím zvětšete„Krátce na to, co pan Brodský zemřel, jeho děti začaly chalupu prodávat. Rok na to ji koupila dcera lidí, co tu vlastní hospodu. Ta žena si vzala za muže Němce. Říkalo se, že ji koupila za tři miliony korun. Kliknutím zvětšeteTu chalupu nakonec zbourali a postavili nový dům. Šlo to docela rychle,“ řekl Nedělnímu Aha! Ladislav Šourek (70), který ve Slunečné bydlí. Jeho manželka Marie s Brodským hodně kamarádila, dokonce se mu v době, kdy nebyl zrovna ve Slunečné, starala o chalupu. „Vlastíkovy děti tvrdily, že chalupa byla ve špatném stavu a že rekonstrukce by stála majlant. A na to by prý neměly peníze ani čas, tak ji prostě prodaly. I když Vlastík říkával, že tam jsou červotoči a že s tím musí něco udělat, zbořit by to asi nikdy nedovolil. Kliknutím zvětšeteMěl to místo rád takové, jaké bylo. Mělo to pro něj své kouzlo,“ dodala další z místních obyvatel, Hana Sokolovská. Majitelka domu po Brodském odmítla celou věc jakkoli komentovat. „Stejně vám ale řeknu, že jeho smrt šokovala všechny. On rád chodil tady do krámu, scházeli se tam vždycky chlapi z vesnice. Těsně před smrtí si stěžoval na své zdraví, ale nikoho nenapadlo, že by se zastřelil. Měl veselou povahu,“ prozradila paní Hana, která ve Slunečné bydlí už více než dvacet let. Kliknutím zvětšeteTereza Brodská před nedávnem čelila obvinění, že zneuctila jeho památku, když z hrobu svého otce a svých prarodičů nechala odstranit valašský dřevěný kříž, který Vlastimil Brodský sám vyrobil. To se ale nikdy nepotvrdilo. „Měli ctít tátovo přání a ten kříž, který si vyrobil, tam nechat. To si Vlastík vážně nezasloužil,“ prohlásila paní Hana. Na tátův hrob podle ní prý Tereza ani Marek vůbec nejezdí, o hrob se tak starají především místní lidé. „Nechci jim sahat do svědomí, ale zatím je tu nikdo neviděl,“ dodala Hana na adresu potomků slavného herce.


Autor: (dan)
Foto Aha! – Martin Pekárek, Marek Pátek, Kateřina Kalibánová, Martin Přibyl, ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.