Nový životopis Karla Svobody: Z Venduly jde strach! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nový životopis Karla Svobody: Z Venduly jde strach!

O Vendule Svobodové se v knize nepíše příliš lichotivě.
O Vendule Svobodové se v knize nepíše příliš lichotivě.

PRAHA – Již za dva týdny vycházející biografie skladatele Karla Svobody (†68) odkrývá další tajemství soužití nesourodého páru: slavného stárnoucího muže a jeho nevybité mladé manželky Venduly Svobodové (36).


„Všichni s nadšením vzpomínají na Karla Svobodu a jeho první ženu Hanku (Šišku). O Vendule Svobodové raději mlčí, anebo o ní nemluví ani trochu pozitivně,“ řekl deníku Aha! autor knihy, novinář a moderátor Richard Sacher (34).

Šišku, která v roce 1993 podlehla rakovině, měli opravdu všichni rádi. Narozdíl od Venduly. „Když se zjistilo, co Hance vlastně je, už bylo pozdě. Na psychice jí nepřidala ani skutečnost, že Karlovi do života vstoupila Vendula,“ prozradila v knize dlouholetá sousedka Svobodových Anna Štaidlová. Marcela Holanová si pak přisadila: „Šiška vedla Karlovi společenský život, byla mu užitečná, nebyla to žádná »husa«…“

Ani Dalibor Janda se necítil ve společnosti Venduly Svobodové nikterak dobře. „Měl jsem pocit jakéhosi divného našeptávání ze strany Venduly, takže jsme se s Karlem moc nestýkali. Kliknutím zvětšeteDokonce jsme se dostali do menších sporů ohledně smluv, tudíž si myslím, že ona s ním dost hýbala,“ tvrdí v knize »Karel Svoboda« zpěvák a skladatel Dalibor Janda.

Na Svobodu vzpomínají i Petra Janů, Marcela Holanová, Milan Drobný, Lešek Semelka, Jana Kratochvílová, Magda Malá, či Jiří Adamec. „Myslím, že paní Svobodová může klidně spát. Některé pasáže ji sice nepotěší, ale určitě se nejedná o nic extra dramatického. Její bývalí přátelé mi poskytli i velmi pikantní informace, ty jsem však do knihy raději nezařadil. Připadalo mi to neetické,“ hájí se autor knížky Richard Sacher.


Autor: DAVID ZÁPAL
Foto Aha! – Alexandr Malachovský

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.