Další rána pro Lucii Bílou: Filípek (14) - Pásový opar! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Další rána pro Lucii Bílou: Filípek (14) - Pásový opar!

PRAHA – Další rána pro Lucii Bílou (42)! Jejímu čtrnáctiletému synovi Filipovi se podle informací deníku Aha! udělal nebezpečný pásový opar! Z čeho?


> Několik měsíců prudkých bolestí
> Nemoc má původ v psychickém stresu

„Nemoc virového původu postihuje především jedince s oslabenou imunitou – pacienty oslabené nemocí, stresem. U dětí se může objevit při problémech v rodině, ve škole, které se dítě snaží ovlivnit, ale nedokáže to,“ říká odborník, čímž nepřímo naznačuje, že by si Filip mohl příliš k srdci brát maminčiny milostné problémy a její chystaný rozvod s Václavem Noidem Bártou (27)...

Kliknutím zvětšeteFakt, že právě Filip měl k maminčinu manželovi velmi blízko, a mladého otčíma měl jako dobrého kamaráda, je všeobecně znám. A možná Filipa rozpad manželství slavné zpěvačky a talentovaného hudebníka zasáhl více, než si Bílá byla schopna uvědomit. Filip přišel o dobrého kamaráda, a přestože odloučení Lucie a Noida je velmi přátelské, pouto mezi chlapcem a jeho starším kamarádem se rozvodem zákonitě musí oslabit. Pásový opar, který se Filipovi měl udělat, může být výsledkem stresu, který chlapec prožívá.

Co přesně je pásový opar? Pásový opar je způsoben virem, který vyvolává u dětí plané neštovice. Virus v organismu přežívá a při oslabení imunity může způsobit právě pásový opar. Jedná se o velmi bolestivé onemocnění, postihuje totiž nervová zakončení v kůži. Po celé délce postiženého nervu vytváří puchýřky, které praskají a mění se ve stroupky. Obvykle bývá postižena kůže břicha, hrudníku či zad, může se ale objevit kdekoli na těle. Vzhledem k tomu, že jde o virové onemocnění, je nemocný infekční a může nakazit lidi, kteří s ním přijdou do styku. A to do doby, než puchýřky vyschnou a vytvoří se stroupky. Bolestivost postiženého místa může přetrvávat i měsíce po vyléčení.

Filipův otec Petr Kratochvíl věc nechce komentovat. „Nechci se vyjadřovat k ničemu, co se týče mé rodiny. Promiňte. Neřeknu vám k této záležitosti vůbec nic,“ reagoval na naši otázku Kratochvíl. Zdroje z jeho okolí však věc potvrzují. Sama jindy velmi sdílná Bílá na přímou otázku ohledně synovy nemoci nejprve řekla, že je to hloupost, po upřesnění dotazu ale přestala na naše SMS reagovat.


Autor: KAREN MCHITARJAN
Foto Aha! – Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.