Objevitel Lucie Bílé Petr Hannig: Pozvala mě na Carmen | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Objevitel Lucie Bílé Petr Hannig: Pozvala mě na Carmen

Lucie Bílá vzala po letech na milost svého objevitele, od kterého kdysi utekla, a dnes je s Petrem Hannigem už zase kamarádka.
Lucie Bílá vzala po letech na milost svého objevitele, od kterého kdysi utekla, a dnes je s Petrem Hannigem už zase kamarádka.

PRAHA – Slavice Lucie Bílá (42) po dvaceti letech začala komunikovat se zpěvákem, skladatelem, objevitelem hvězd a v poslední době i politikem a kandidátem do Senátu Petrem Hannigem (62).


Ten Lucii před lety nejen objevil, ale změnil jí jméno z Hany Zaňákové na Lucii Bílou a složil i její tehdejší největší hit Neposlušné tenisky.

Lucie vám zavolala, když si přečetla vaše vzpomínky na ni právě v deníku Aha!, a pozvala vás na svůj muzikál Němcová. Viděl jste se s ní od té doby?
„Ano, setkali jsme se na znojemském vinobraní. Lucie tam zpívala pro dvacet tisíc lidí, pro úplně přeplněné náměstí. Já jsem jí tam předal dvě nahrávky z jejího úplně prvního alba z roku 1985. Po tolika letech jsem žasnul nad krásou jejího hlasu, a to jí bylo teprve devatenáct let. Škoda, že dnešní mladí lidé znají z té doby jenom Neposlušné tenisky. Na té její první velké desce byla spousta vynikajících písní, které i po letech vzbuzují úctu svým provedením – třeba i skvělými kytarovými sóly v písni Říkal jí holčičko. Zajímavé je, že je nahrával dnešní člen doprovodného orchestru Lucie Bílé Stanislav Jelínek.“

Myslíte, že tohle elpíčko někdy vyjde na cédéčku, aby si lidé mohli poslechnout její první nahrávky?
„To záleží zcela na Lucii a také na různých vydavatelských plánech velkých firem, kterým tak docela nerozumím.“

Byl jste úspěšný skladatel a producent, proč je o vás v poslední době slyšet jenom v souvislosti s politikou a Stranou zdravého rozumu? Nebylo by lepší, kdybyste své síly netříštil a věnoval se naplno hudbě?
„Ono to, co dělám v politice, není tak daleko od toho, co jsem dělal v muzice. Psal jsem písničky pro chvíle radosti i bolesti, pro obyčejné lidi. A dnes je politika tak vzdálená od lidí! A lidi potřebují v politice někoho, kdo jim bude rozumět. Bohužel pokud nepřijdou k volbám, tak propásnou svou šanci.“

Kdy se zase setkáte s Lucií Bílou?
„Když jsem s ní mluvil ve Znojmě, zvala mě na premiéru připravovaného muzikálu Carmen, která je už za pár dnů. Už se těším, protože u nás neexistuje zatím nikdo, kdo ovládá s takovou bravurou nejenom svůj hlas, ale i celé jeviště. Doufám, že na mě nezapomene a pošle slíbený lístek.“


Autor: (gra)
Foto Aha! – Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.