Mim Jaroslav Čejka: Deprese v nemocnici | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mim Jaroslav Čejka: Deprese v nemocnici

Mimovi pomáhá po výměně kyčelního kloubu automatický přístroj, který s jeho nohou sám cvičí. „Nudím se tu,“ říká Čejka.
Mimovi pomáhá po výměně kyčelního kloubu automatický přístroj, který s jeho nohou sám cvičí. „Nudím se tu,“ říká Čejka.

PRAHA – Mim a tanečník Jaroslav Čejka (72), proslavený svými komickými výstupy v převleku za slepici nebo Charlie Chaplina, se ani několik týdnů po smrti maminky (†104) nedokáže vyrovnat s její ztrátou!


Za smrt mámy můžu já!

Smutného »němého« komika deník Aha! navštívil v nemocnici, kde podstoupil výměnu kyčelního kloubu. „Mohl jsem pro maminku udělat víc. Pořád přemýšlím, co jsem provedl špatně,“ zalykal se pláčem Čejka.

„Minulé pondělí mě operoval primář Valenta a ještě týden tu asi budu. Mám hodně času na přemýšlení a hodně často na maminku myslím. Dávám si vinu za to, co jsem mohl ještě zkusit a nezkusil. Přemýšlím, jestli jsem s ní netrávil příliš málo času,“ trápí se mim. Jeho matka deset dnů před svou červencovou smrtí přestala přijímat potravu a jídlo a ani v motolské nemocnici už jí nedokázali pomoci.

„Myslel jsem, že ještě to léto přežije celé. Asi jsem ji s tím jídlem měl přemlouvat víc. Aspoň že se netrápila, jen usnula a už se neprobudila. Jiní mají velké problémy a ještě je musejí přebalovat. Kliknutím zvětšeteTo ona byla do poslední chvíle čisťounká a prala si. Jen jsem jí musel ždímat prádlo, protože už neměla sílu,“ teskní herec, který letos na jaře získal za celoživotní přínos baletu prestižní divadelní cenu Thálie.

Po první operaci má brzy přijít i výměna kyčelního kloubu v levé noze. Čejkovi se už ale nechce být ve špitále ani minutu! „Nebýt toho, že musím ještě pracovat, jinak bych neměl na činži a musel snad jít pod most, bych se na tu druhou nohu vykašlal. Ale potřebuju ji k vystupování, tak to tady budu muset vydržet i podruhé,“ krčí rameny Čejka, který nám skoro vynadal za bonboniéru a milovanou šunku. „To je zbytečně moc, vždyť to nesním! A přijít jste taky mohli později, až se pořádně nalíčím,“ hudroval naoko a aspoň na chvíli se mu tvář rozjasnila úsměvem.


Autor: DAVID ZÁPAL
Foto Aha! – Martin Hykl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.