Iveto, neber si závoj! Bude to módní trapas! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Iveto, neber si závoj! Bude to módní trapas!

Iveta Bartošová si vybrala svatební šaty od módního návrháře Josefa Klíra.
Iveta Bartošová si vybrala svatební šaty od módního návrháře Josefa Klíra.

PRAHA – Oblíbený korzet, nařasená tylová suknice a typická zdobnost Josefa Klíra. V takových svatebních šatech si už zítra na Hluboké vezme zpěvačka Iveta Bartošová (42) za manžela Jiřího Pomejeho.


Svatba roku: Už zítra se na zámku Hluboká vdává zpěvačka Bartošová!

Jsou její šaty přesně podle poslední módy, anebo pěvecká popelka sáhla zcela mimo? Svatební móda totiž říká jednoznačně: Korzety a drdoly s květinkami ano, krajky a závoje ne!

„Velkým trendem, který teď nastupuje, je čím dál menší zdobnost. Bohatší a tedy nařasenější, ale jednoduché,“ tvrdí módní expert Dušan Chrástek. Pořád vládnou korzetové šaty, ale už nebývají tolik vyšívané. „Teď je opět v módě tylová suknice. Vrací se nám z 50. a 60. let. Jak do společenských šatů tak i do svatebních. Suknice jsou bohaté, nadlehčené, takže nejsou ani těžké,“ doplňuje Chrástek.

„Obecně teď frčí svěžest a mladost. Jde o to mít spíš jednodušší šaty, krásný make-up a doplňky, třeba nějaké krásné náušnice. Velmi oblíbené jsou v současnosti vyčesané vlasy nahoru. Krásný drdol, do kterého jsou zapíchané drobné kvítky,“ radí Chrástek. Co se týče barev, převládá podle návrháře stále bílá. Velmi trendy jsou také lososové odstíny a tón champagne.

Jaký účes bude Iveta mít, ještě nikdo neví, ale šaty už jsou známé. Kliknutím zvětšeteA svatební róba od módního návrháře Josefa Klíra je více než podařená. „Šaty jsou bezesporu krásné a velmi trendy,“ prozradil módní návrhář Dušan Chrástek.

Bartošová se ještě přizdobí zapůjčenými diamantovými šperky, nazuje si stříbrné boty na dvanácticentimetrových podpatcích a plánuje i desetimetrový závoj, který ponesou družičky. Ovšem tím by se dostala úplně mimo módní trend. Závoje, krajky, korunky a kruhové obruče v sukních už dávno vyšly z módy. Takže Iveto, pozor!

Jak se svatební šaty měnily v čase

PRAHA – Jakými trendy se řídily svatební šaty minulého a předminulého století a co je moderní dnes? To, jaké šaty nosily dámy v naší historii, se můžeme dozvědět ze stálé expozice svatebních šatů vystavené v Umělecko-průmyslovém muzeu.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete


Autor: STÁŇA SEĎOVÁ
Foto Blesk, Foto Aha! – Martin Hykl a David Kundrát, Martin Přibyl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.