Nejstarší herecká legenda Zita Kabátová (95): Teror v nemocnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nejstarší herecká legenda Zita Kabátová (95): Teror v nemocnici!

Zita Kabátová v nemocnici zažila hotový teror od spolupacientky, která ji nenechala ani pořádně vyspat.
Zita Kabátová v nemocnici zažila hotový teror od spolupacientky, která ji nenechala ani pořádně vyspat.

PRAHA – Prvorepubliková herecká hvězda Zita Kabátová (95), která excelovala například ve filmech Přednosta stanice, Kulový Blesk nebo Babí léto, se musí v léčebně dlouhodobě nemocných v Praze-Motole potýkat nejen se zlomeninou krčku a s nedávno prodělanou mrtvičkou, ale i s psychickým terorem dalších pacientek!


„Po jedné jsem se už musela ohnat škrábátkem na záda. Lezla mi na nervy!“ přiznává trochu zahanbeně paní Zita.

Do redakce deníku Aha! přišlo upozornění, že v současnosti nejstarší česká herečka měla v »eldéence« vážně zranit svou spolupacientku, které vázou rozbila hlavu. To se ale nepotvrdilo. „Naše nemocnice o takové události nemá žádné informace,“ říká ale mluvčí Motola Eva Jurinová. Ani sama paní Kabátová informace nepotvrdila.

„Já že bych někoho bila? Na to nemám povahu. Kdybych někoho praštila mou velkou křišťálovou vázou, nepřežil by to. Ale přiznám se, že jsem byla poslední dobou moc špatná a nejsem už moc trpělivá. Ležela tu se mnou paní, která ve dne v noci křičela, že chce, aby přišla sestřička, i když ta stála u její postele. Jednou už jsem to nevydržela a ohnala se po ní škrábátkem na záda. Kliknutím zvětšeteMožná jsem ji i trochu praštila, ale určitě jsem jí nijak neublížila,“ svěřuje se Zita Kabátová a ještě se několikrát ujišťuje, zda její zkrat chápeme a nemyslíme si o ní nic špatného. „To jste hodní, já to opravdu nemyslela zle. Už se to ale nedalo vydržet,“ dodává provinile.

I přes zdravotní potíže stále vitální herečka má na závěr našeho povídání jediné přání: „Moje zdraví se ani nehorší ani nelepší. Držte mi ale prosím palce, ať ještě chvíli vydržím!“ dodává filmová partnerka krále komiků Vlasty Buriana ze slavného Přednosty stanice.


Autor: DAVID ZÁPAL
Foto Aha! – David Kundrát a ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.