Film Andělská tvář 2 - Autorka Körnerová: Pomeje lže! Nic se točit nebude! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Film Andělská tvář 2 - Autorka Körnerová: Pomeje lže! Nic se točit nebude!

Jiří Pomeje plánoval do pokračování Andělské tváře obsadit do negativní role i svou současnou partnerku, zpěvačku Ivetu Bartošovou.
Jiří Pomeje plánoval do pokračování Andělské tváře obsadit do negativní role i svou současnou partnerku, zpěvačku Ivetu Bartošovou.

Praha – Zkrachovalý producent Jiří Pomeje (43) má opět velké oči. Přestože všude rozhlašuje, že bude příští rok s režisérem Zdeňkem Troškou točit film Andělská tvář 2 a už obsazuje hlavní role, realita je úplně jiná.


Pomeje totiž nemá autorská práva na film, kvůli jehož prvnímu dílu zkrachoval a nadělal velké dluhy. A prý nikdy ani mít nebude!

„Jirka nemá žádná autorská práva na natočení pokračování Andělské tváře. Tudíž mi velmi vadí, když tvrdí, že připravuje pokračování,“ svěřila se exkluzivně deníku Aha! autorka příběhu Hana Marie Körnerová, která sice pokračování napsala pro Pomejeho, ale ten kvůli své vlastní nespolehlivosti přišel o možnost film točit. „Před třemi lety jsem potkala v Praze Jirku. Byl totálně na dně. A požádal mě, jestli bych nenapsala dvojku, která by mohla jeho a Michaelu Kuklovou dát opět dohromady. Tak jsem to napsala a před rokem a půl, Jirka měl dokonce zájem knížku sám vydat. Ale už se mi neozval, nezaplatil mi zálohu, a nakonec mi přestal brát dokonce i telefon. Kdyby jednal tehdy férově, tak ta autorská práva má. Takhle mu nic neprodám,“ rozčilovala se při vzpomínce na producentovo nespolehlivé jednání Körnerová.

Ta se přiznala, že o Andělskou tvář má zájem někdo jiný. „Jistá společnost by to chtěla natočit. Takže Jirka by tam maximálně hrál, ale určitě neprodukoval,“ pochlubila se autorka. A důvod? Má strach s Pomejem spolupracovat. „Jirka má úžasné vize, schopnosti, ale je strašně nespolehlivý. Není to špatný kluk, ale bohužel u ničeho moc dlouho nevydrží. A po zkušenostech z jedničky bych se další spolupráce bála,“ vysvětlila Körnerová. Pomeje se ale hájí. „Nikdy jsem netvrdil, že mám autorská práva a že budu Andělskou tvář natáčet. To bych si nedovolil. Zatím je napsaná jen synopse, kterou napsal Troška. A já to budu točit jenom v okamžiku, kdy budu vědět, že mám reálnou možnost to natočit. Potřebuji mít jistotu, že budu mít finance. Po svatbě se chci s Haničkou sejít a říct jí, jaké jsou reálné možnosti. Pak může zvážit, komu autorská práva dá. Já jí v ničem nebudu bránit,“ sdělil včera deníku Aha Pomeje, který v deseti minutách popřel vše, co nám řekl v minulých měsících. Dokonce i to, že by chtěl do Andělské tváře 2 obsadit svoji nastávající, zpěvačku Ivetu Bartošovou, jak tvrdil ještě před pár dny.


Autor: (km)
Foto Aha! – David Kundrát

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.