Karel Gott: Jódloval na celé Korutany! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Karel Gott: Jódloval na celé Korutany!

Karel Gott si i zajódloval s místním hudebníkem Franzem.
Karel Gott si i zajódloval s místním hudebníkem Franzem.

PRAHA – Rakouské Korutany žily Amforou. A božský Karel Gott (69) si vyzkoušel i vysokohorskou turistiku. Navíc si v tyrolském kloboučku i parádně zajódloval, až ho slyšely téměř celé Korutany!


Legendární klub českých celebrit Amfora se vydal za fotbalem a tenisem do Korutan a na rozdíl od předchozích zájezdů tentokrát cestovaly i manželky a přítelkyně. Čestným hostem byl Karel Gott s manželkou Ivanou i oběma malými dcerami. „Kdekoliv se Karel v Korutanech objevil, budil zaslouženou pozornost. Někdy mi ho bylo až líto, to když ho doslova zajal někdo hodně vytrvalý a neodbytný,“ řekl deníku Aha! prezident Amfory Petr Salava. Patronát nad tenisovým turnajem i fotbalovým zápasem přijal velvyslanec ČR v Rakousku Jan Koukal. „Takovou koncentraci českých umělců, sportovců a podnikatelů Korutany dlouho nezažily a mám radost, že jsem u toho,“ svěřil se nám český velvyslanec.

Tenisový turnaj nazvaný CKPK Masters se uskutečnil ve sportovním a relaxačním centru u jezera Pressegersee. Z celkového vítězství se radovali např. Antonín Panenka nebo Pavel Poulíček, z cen útěchy zase Karel Štědrý, Karel Šíp a Josef Alois Náhlovský.

S dobrou náladou do Alp dorazili i Jan Rosák, Jitka Zelenková a olympijský vítěz Aleš Valenta. „Tedy čestný pětivýkop, to se hned tak nevidí,“ pochvaloval si před zápasem moderátor Jan Rosák, když viděl, jak se společně chystají vykopnout Štědrý, Laufer, Panenka, Zelenková a Gott. V samotném zápase pak Amfora za vydatné pomoci Františka Veselého a Karola Dobiaše remizovala s fotbalovými veterány SC Hermagor 5:5.

Na závěrečné večeři s představiteli hejtmanství Korutan pak došlo k dohodě, že se Amfora v roce 2009 do Korutan opět vrátí.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete


Autor: (gra)
Foto pro Aha! – Petra Zápecová

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.