Pieta za Chinaski - Fanynky v slzách | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pieta za Chinaski - Fanynky v slzách

Některé fanynky celé vystoupení proplakaly.
Některé fanynky celé vystoupení proplakaly.  (Aha! – Martin Hykl)

KÁCOV – Sázavafest ovládly slzy! Památku bubeníka skupiny Chinaski Pavla Grohmana (†38), který se zabil na motorce, přijeli na festival uctít mezi jinými hvězdy hudebního nebe jako Anna K. nebo Matěj Ruppert s Romanem Holým ze skupiny Monkey Business.

Truchlili i Anna K., Matěj Ruppert a Roman Holý!

„Byl to kamarád. Proto jsem neváhala ani minutu, když mě oslovili, abych zazpívala písničku Chinaski, i když mě ta smutná zpráva zastihla na konci dovolené,“ řekla Anna K., když dozpívala hit »První signální«. „Je to taková klukovská věc, ale mně se moc líbí, a navíc – Pavel ji měl rád,“ dodala zpěvačka, která se neubránila slzám.

Smutek a euforie se mísily i v publiku Sázavafestu. Zatímco některé fanynky si mohly pro zesnulého bubeníka oči vyplakat, jiné »pařily« na důvěrně známé tóny skladby Monkey Business v podání Matěje Rupperta a Romana Holého. Ti na rozdíl od jiných interpretů nezahráli skladbu z repertoáru Chinaski a drželi se své písně. „Bylo to narychlo, řekli nám v pondělí, jestli tu můžeme k téhle příležitosti zahrát, tak jsme šli do toho a vybrali jsme právě tuhle skladbu, kde se zpívá o tom, jak je někdo tak daleko, a přece může být blízko,“ uvedl Roman Holý.

Ještě v pátek dopoledne se objevila zpráva, že zbývající členové Chinaski přijedou na Sázavafest interpretům jejich písní osobně poděkovat. Nakonec se ale omluvili s tím, že se na to stále ještě necítí, a poděkování nechali jen vzkázat.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.