Amfora pokořila Finsko! A Karel Gott při tom čestně vykopl… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Amfora pokořila Finsko! A Karel Gott při tom čestně vykopl…

O Karlu Gottovi se ve Finsku točil filmový dokument. Mistr pak odletěl předčasně, v Rakousku měl totiž vystoupení.
O Karlu Gottovi se ve Finsku točil filmový dokument. Mistr pak odletěl předčasně, v Rakousku měl totiž vystoupení.

PRAHA – Fotbalový tým celebrit, populární Amfora, pokořil 24. zemi – Finsko – a dokonce překročil severní polární kruh u Napapiirin!


Přímo v prostorách české ambasády v Helsinkách se uskutečnil koncert Amfory, který moderoval její prezident Petr Salava (52) a za doprovodu Pavla Větrovce zazpívali Lešek Semelka, Karel Štědrý, Jitka Zelenková, Helena Vondráčková a Karel Gott. Posledně jmenovaného všude doprovázel i filmový štáb vedený Olgou Špátovou, pořizující unikátní dokument k mistrovým 70. narozeninám. Nejvyšší vyznamenání Amfory – »Diamantový míč« – převzali zpěvačka Vanessa Philipp a velvyslanec Vladimír Kotzy. Kliknutím zvětšeteMezi diváky byla i dcera Karla Gotta Dominika a její přítel, známý hudebník Tim Tolkki. „Takovou akci jsme tu ještě neměli a těší mě velký zájem diváků a skvělá atmosféra,“ pochvaloval si český velvyslanec.

Amfora v Helsinkách navštívila i Olympijský stadion, kde před lety tolik zářil legendární Emil Zátopek, a v nedalekém městečka Vantaa sehrála mezinárodní fotbalové utkání s týmem finských umělců, spisovatelů a Kliknutím zvětšetesportovců ZOOM Finland. Když hráči Amfory viděli soupeře se rozcvičovat, měli velké obavy. Kliknutím zvětšeteO mnoho let mladší výběr Finska budil velký respekt. V jeho sestavě nastoupili kromě umělců i mistr světa v gymnastice a bývalí hráči Manchesteru City a Göteborgu. „Tak Pepíku, to vypadá na pěkný výprask“ řekl Josefu Náhlovskému před zápasem Karel Šíp. Hymny obou zemí před zápasem zazpívala zpěvačka českého původu Vanessa Philipp. Nakonec Amfora po čestném výkopu Jitky Zelenkové, Heleny Vondráčkové, Karla Štědrého, Vladimíra Kotzyho a Karla Gotta se silným soupeřem remizovala 3:3. Kliknutím zvětšeteAmfora vedla už 3:1 a finský výběr vyrovnal minutu před koncem zápasu. „Kluci hráli dneska velmi dobře, jen škoda, že neudrželi to vedení až do konce“ znalecky hodnotil výkon Amfory Karel Gott, jehož nejstarší dcera Dominika pracuje v helsinské restauraci Empire Plaza.

„Tato fotbalová expedice byla velmi ojedinělá, poprvé jsme se vydali na sever a nelitujeme. Finsko v nás zanechalo úžasné zážitky,“ řekl nám včera po příletu domů Petr Salava.


Autor: Miroslav GRACLÍK
Foto Amfora

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.