Svatba Leoše Mareše: Rogalista zkropil místo svatebčanů žurnalisty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Svatba Leoše Mareše: Rogalista zkropil místo svatebčanů žurnalisty!

Po svatbě se Leoš s Monikou pochlubili svatebními prstýnky, které koupili v Londýně.
Po svatbě se Leoš s Monikou pochlubili svatebními prstýnky, které koupili v Londýně.

JEMNIŠTĚ – Svatba roku, jak je sňatek Leoše Mareše (32) a Moniky Poslušné (33) označován, se nemohla obejít ani bez typických kýčů. Po obřadu vypouštěli novomanželé holubice a nesmělo chybět ani házení okvětních lístků na svatebčany.


Hosté až do půl šesté večer hladověli

JEMNIŠTĚ – Svatba roku, jak je sňatek Leoše Mareše (32) a Moniky Poslušné (33) ozna- čován, se nemohla obejít ani bez typických kýčů. Po obřadu vypouštěli novomanželé holu- bice a nesmělo chybět ani házení okvětních lístků na svatebčany. Ne všechny tradice ovšem dopadly podle Leošových představ, a hostům se taky nelíbilo, že až do půl šesté večer museli držet hladovku.

Normálně se o takové věci starají družičky, ale to by to nesměla být velkolepá svatba milionáře Mareše. Ten si k takovým účelům objednal rogalistu, který měl na svatebčany shazovat okvětní lístky ze vzduchu. Jenže Leoš podcenil ve Kliknutím zvětšetevelkolepých plánech přírodní jevy, jako je vítr, a tak okvětní lístky, určené původně svatebčanům, skončily na nedalekém poli nebo na hlavách žurnalistů za branou zámku.

Kliknutím zvětšetePo vypuštění holubic zamířili novomanželé do zámecké zahrady, kde Mareš zasadil strom, neboť syna již zplodil a dům postavil, tedy spíše zrekonstruoval statek. A zatímco dlouze zasazoval strom, hosté málem padali hlady, protože ke svatební tabuli se šlo až po Leošově zahradnickém extempore, tedy až v půl šesté večer! A jaká byla svatební tabule? Kliknutím zvětšetePodávala se variace z listových salátů, masový vývar s játrovými knedlíčky, vepřová panenka plněná hříbky s fazolkami ve slaninovém župánku a s petrželovým bramborem, limetový sorbet se šampaňským Kliknutím zvětšetea pomerančovou šťávou. Vše hosté i novomanželé zapíjeli velmi kvalitním archivním vínem.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete

Kolik Leoš zaplatil?
Přes tři a půl milionu korun!

Základní sazba obřad na klíč od Petry Sternberkové včetně hostiny 1 500 000 Kč
Vrtulník a rogalo 200 000 Kč
V.I.P. Service 200 000 Kč
Ubytování pro svatebčany 60 000 Kč
Úprava vlasů a make-up 20 000 Kč
Svatební šaty a oblek + na míru šité šaty rodinám snoubenců 500 000 Kč
Snubní prsteny z Londýna 200 000 Kč
Zásnubní prsten Moniky 1 000 000 Kč
Celkem 3 680 000 Kč

Vykašlal se na Novu!

Čerstvě ženatý moderátor Leoš Mareš (32) neví, co je vděk. Celé roky je považován za nejlepšího moderátora televize Nova, která z něj udělala hvězdu první velikosti a zásobuje ho kšefty za statisícové honoráře. Právě díky Nově si Leoš může dovolit byt za 45 milionů v Praze na Smíchově nebo třeba takhle luxusní svatbu. A právě teď se ukázal jako velký nevděčník. Redaktory Novy nejenže na svatbu nepozval, ale dokonce jejich natáčecímu štábu bránil ve vstupu stejně usilovně jako jiným médiím! „Ano, je to pravda, žádná privilegia nemáme, nepustí nás tam jako jiné,“ svěřila se deníku Aha! moderátorka největší soukromé televize v Česku. A to není vše. Mareš nepozval ani ředitele Novy, díky němuž královský plat dostává. „Je to soukromá záležitost Leoše. My to respektujeme. O exkluzivitu a pozvání jsme ani neusilovali,“ řekla k celé věci mluvčí televize Nova Veronika Šmítková. Paradoxem je, že ředitel rádia Evropy 2 Michel Fleischmann, kde Mareš moderuje, mezi hosty byl.

Oddávající promluvil

Kliknutím zvětšeteJEMNIŠTĚ – Deníku Aha! se podařilo vypátrat, kdo je ten, který stvrdil lásku Leoše Mareše (32) a Moniky Poslušné (33). Mediálně ostře sledovaný pár oddal starosta Benešova Petr Kouba. Po obřadu nám poskytl krátký rozhovor.

Byla svatba Leoše Mareše v něčem jiná než ostatní?
„Speciální byla v tom, že se konala v kapli, a proto to připomínalo církevní obřad. Svatba však církevní nebyla, také snoubenci složili předmanželský slib, což se běžně nedělá.“

Připravoval jste se na svatbu nějak speciálně?
„Spíš velmi pečlivě, aby to bylo profesionální. Nabízel jsem jim, jestli chtějí spolupracovat na průběhu, ale pan Mareš mi řekl, že mi plně důvěřuje.“

Jak obřad probíhal, lišil se nějak od běžných obřadů?
„Rozdílný od jiných obřadů byl v tom, že jsem je neoslovoval »snoubenci«, ale křestními jmény. Svědky jsem postavil vedle sebe, takže to bylo podobné americkému obřadu.“

Oddával jste ještě někoho slavného kromě Leoše Mareše?
„Oddával jsem například Kateřinu Stočesovou – a to probíhalo totožně.“


Autor: KAREN MCHITARJAN
Foto Aha! – David Kundrát, Martin Hykl, Martin Pekárek, Josef Mašek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.