Helena už vyhrává! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Helena už vyhrává!

Helena Vondráčková
Helena Vondráčková

PRAHA – Helena Vondráčková (58) a Martin Michal (46) mají napůl vyhráno se svojí žalobou proti průtahům policie a státního zastupitelství při šetření pomlouvačných článků v jednom z českých týdeníků.

Helena Vondráčková (58) a Martin Michal (46) mají napůl vyhráno se svojí žalobou proti průtahům policie a státního zastupitelství při šetření pomlouvačných článků v jednom z českých týdeníků.

Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku totiž potvrdil, že jejich žaloba je oprávněná, a bude se jí zabývat. „Myslím si, že dopis, který jsme dostali od Evropského soudu, potvrzuje, že policie a státní zastupitelství zcela úmyslně a beztrestně v této republice porušují zákony,“ řekl Aha! rozhořčený Martin Michal. I jejich obhájkyně Jana Gavlasová považuje rozhodnutí za velmi důležité. Žaloba nebude řešit finanční odškodnění. „Náhrada škod se bude uplatňovat vůči České republice přímo. To nejde přes Evropský soud,“ vysvětlila Gavlasová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.