Áňa Štaidlová o synu Ivety Bartošové: Artur? To byl náš pes! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Áňa Štaidlová o synu Ivety Bartošové: Artur? To byl náš pes!

Když se Ivetě Bartošové narodil vymodlený syn, slibovala, že se mu bude věnovat naplno. Dlouho jí ovšem toto předsevzetí nevydrželo a po pár měsících začala nejen veřejně vystupovat, ale i hrát v muzikálu Dracula.
Když se Ivetě Bartošové narodil vymodlený syn, slibovala, že se mu bude věnovat naplno. Dlouho jí ovšem toto předsevzetí nevydrželo a po pár měsících začala nejen veřejně vystupovat, ale i hrát v muzikálu Dracula.

PRAHA – Trojnásobná Zlatá slavice Iveta Bartošová (42) se dočkala, a konečně se stala matkou! Její velký sen se splnil a ona 11. října 1996 přivedla na svět v porodnici v Apolinářské ulici, jen pár metrů od domu, ve kterém bydlela, zdravého syna.


Chlapeček vážil 3,20 kilogramů a měřil 49 centimetrů. Kliknutím zvětšeteŠťastný byl i Ladislav Štaidl, i když později se Iveta nechala slyšet, že ji měl nutit k potratu s odůvodněním, že už tři děti má. A jak Iveta přišla na tak netradiční jméno? Kdo ji k němu ispiroval?

Populární zpěvačka nikdy neřekla, jak na neobvyklé jméno Artur přišla. Kliknutím zvětšetePouze nejbližší Štaidlovi spolupracovníci si mezi sebou šuškali, Kliknutím zvětšeteže Artur se jmenuje Štaidlův pes, který má v jeho jevanské vile jeho dcera Karolína... „Měla jsem odjet se sestrou Dášou na měsíční cestu po USA a dcera Karolína se s tím nechtěla smířit. ‚Bude se mi strašně stýskat!‘ lkala mi, a tak jsem jí koupila štěně. Byl to takový podvraťák, míšenec. Původně to měl být hrubosrstý jezevčík, ale nějak se to dost nepovedlo. Pořídila jsem jí ho, aby se o něj starala a zabavila se tak po dobu, co budeme pryč. Když ho uviděl náš syn Honza, tak se nechal slyšet, že je to takový nepovedený bastard a že by měl mít alespoň nějaké hezké a vznešené jméno. Kliknutím zvětšeteA tak ho také dostal. Sir Artur!“ přiznává Štaidlova bývalá manželka Áňa Štaidlová v knize Odhalená pravda, která přináší Ivetin neautorizovaný životní příběh. Kliknutím zvětšeteA taky rozhovory s Ivetinými spolupracovníky a kolegy. Co by měla Iveta dělat a podaří se jí pěvecký návrat na scénu?

Janis Sidovský, manažer

Kliknutím zvětšete„Myslím si, že není vyloučené, že se může opět vrátit mezi naši pěveckou špičku. Dělá pro to hodně, nevzdala se a pracuje. Záleží dost i na tom, kdo bude jejím hudebním producentem a jakou zvolí cestu zpět k posluchačům. Nebude to mít nijak lehké, ale může se vrátit mezi top zpěvačky Česka. Iveta má šest životů, přestála v bulváru kdeco, i opravdovou ostudu. Zvládnutý návrat jí může jen posílit pozici u fanoušků. Největší nebezpečí pro sebe představuje ona sama. Jestli ustojí Ivetu Bartošovou, bude zářit i za třicet let.“

Dara Rolins, zpěvačka

Kliknutím zvětšete„Otevřeně říkám, že je spousta jiných a větších hlasů, než jakým disponuje Iveta. Ona má ale zase něco navíc, určitý šarm, osobní kouzlo a křehkost, kterou zase postrádají jiné zpěvačky, jež mají ty obrovské hlasy. Iveta je princezna. To je ten důvod, proč ji celý národ miloval a teď ji zase lituje. Na druhou stranu si nejsem vůbec jistá, že Iveta má jako zpěvačka světu ještě co dát. Sorry, ale je to tak. Přestože udělala obrovský kus práce a její otisk bude navždy v mapě české a slovenské pop music, tak si myslím, že by vůbec nebylo na škodu, kdyby s noblesou odešla a svůj talent, um a jméno proměnila jiným způsobem. A těch věcí, kde by mohla pomáhat anebo se realizovat, je spousta.“

Tomáš Gottlieb, Ivetin první manažer

Kliknutím zvětšete„Myslím, že Iveta ještě nějakou desku vydá, ale budou to šílené křeče. Pořád tady totiž je parta lidí, kteří by chtěli ještě jednou napsat Knoflíky lásky, Víš, lásko a podobné písničky. A to není problém udělat, protože jednou už to někdo dokázal, ale i když to napíšou, tak ona to už nezazpívá. V tom je ten problém. Ne, že by na to neměla hlasově, ale málo platné, nejde zpívat jenom tím hlasem, tam je potřeba dát něco ze sebe, a to ona už ve čtyřiceti dát nemůže. Na firemních večírcích to možná nevadí, ale na desce to poznat je.“

Felix Slováček, dirigent a producent

Kliknutím zvětšete„Moc nevím, kam ji chtějí její součastní imagemakeři posunout, zda to bude crossover, country, rock nebo co. Osobně bych ji viděl v nějaké příjemné, melodické country muzice. Dobře udělaná country muzika tady totiž chybí a nikdo ji nedělá. Něco jako kdysi zpívala Věra Martinová a její Malý dům nad skálou. Myslím, že v téhle oblasti by se mohla chytit, ovšem velice opatrně a pozvolna. Dávkovat stejně jako homeopatika. (smích) Když bude poslouchat, bude se s ní opatrně pracovat a nebude jančit, tak myslím, že může v showbyznysu dál být. Nemyslím si ale, že by ještě dosáhla na Zlaté slavíky nebo na něco takového.“

konec seriálu


Autor: (hrk)
Foto Aha! – Václav Nekvapil, Miloš Schmiedberger, Aha!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.