Troška a spol. na pohřbu Evy Tauchenové (†79): Sbohem, kamarádko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Troška a spol. na pohřbu Evy Tauchenové (†79): Sbohem, kamarádko!

V Kameňáku Josef Laufer svou tchyni nesnášel, na pohřbu její představitelky, kterou měl nesmírně rád, ale chybět nemohl.
V Kameňáku Josef Laufer svou tchyni nesnášel, na pohřbu její představitelky, kterou měl nesmírně rád, ale chybět nemohl.

PRAHA – V malé obřadní síni strašnického krematoria, které stojí uprostřed džungle bouřlivé a uspěchané Prahy, se odehrál poklidný pietní obřad za nedávno zesnulou herečku z Troškových filmů Evu Tauchenovou (†79).


Za zurčení fontánky a tónů oblíbených jazzových melodií, které představitelka nesnesitelné tchyně z trilogie Kameňák tak milovala, se s ní rozloučila nejen rodina a kamarádi, ale i herečtí kolegové.

Na pouze několikaminutový obřad dorazili jak režisér Zdeněk Troška, který Tauchenovou obsadil i do své komedie Slunce, seno a pár facek, tak její filmová dcera Hana Čížková a zeť Josef Laufer. Kliknutím zvětšete„Evička byla parádní herečka. Seznámili jsme se až v Kameňáku, kde hrála takovou semetriku, ve skutečnosti byla ale pravý opak. Mrzí mě, že jsme se nesetkali v divadle, kde excelovala,“ vzpomínal na kolegyni Laufer, který Tauchenovou viděl naposledy při natáčení třetího filmu s košilatými fórky. „Loni jsem ji ještě zval do nějakého pořadu, ale musela odmítnout. Už byla hodně nemocná, měla problémy se srdíčkem,“ dodal představitel Kohna v Troškově trilogii.

„Byla to jedna z našich nejlepších hereček. Ona mohla zahrát královnu i domovnici tak, že vám vyrazila dech, ale bohužel byla režiséry neprávem opomíjená. To ona měla dostat Českého lva. A nenapadá mě žádná jiná herečka, která by ji mohla nahradit v roli tchyně, kterou ztvárnila ve všech mých Kameňácích,“ velebil »svou« paní Evu Zdeněk Troška.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete


Autor: DAVID ZÁPAL, VOJTĚCH KRISTEN
Foto Aha! – Martin Přibyl


Ukázka z filmu Kameňák 2

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.