Je rozhodnuto! Soud poslal Feriho do basy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Je rozhodnuto! Soud poslal Feriho do basy

Dominik Feri u odvolacího soudu (22.4.2024)
Dominik Feri u odvolacího soudu (22.4.2024) (Blesk:Jiri Kotatko)

Příběh kdysi ambiciózního politika a ikony mladé generace je u konce. Bývalému poslanci Dominiku Ferimu (27, exTOP 09) včera Městský soud v Praze pravomocně potvrdil tři roky za mřížemi a finanční odškodnění pro tři jeho oběti.

„Odvolání zamítnuto,“ tak včera zněla slova soudce Libora Vávry. Podle něj Obvodní soud pro Prahu 3 nepochybil v původním rozsudku a své rozhodnutí řádně vysvětlil. „Rozhodně se nejednalo o nějaký násilný trestný čin ve smyslu fyzické agrese,“ připustil včera Vávra. Přesto podle něj stačilo, že někdejší politická kometa zneužila svého postavení a bezbrannosti dívek. Soudce tak potvrdil Ferimu tři roky v base natvrdo za dvě znásilnění a jeden pokus o ně. Podle Vávry je trest přiměřený.

Dominik Feri u odvolacího soudu: Dostal tři roky nepodmíněně, zmíní mu soud trest?

Video se připravuje ...

Obětem navíc exposlanec musí zaplatit celkem 510 tisíc korun. „Žít v právním státě znamená respektovat i ty rozsudky, se kterými bytostně nesouhlasíme,“ řekl Feri s tím, že se dovolá ještě k Nejvyššímu soudu. To ale nemá odkladný účinek. „Mám velkou radost, že došlo k validaci prožitku obětí. Mohou tak svoji negativní zkušenost lépe zpracovávat poté, co několik let čelily neustálému zpochybňování pana obžalovaného,“ chválila rozhodnutí zmocněnkyně obětí Adéla Hořejší. Podle ní je to navíc dobrý signál pro další oběti, že soudy se ženami jednaly s respektem a vnímaly jejich potřeby.

Kalousek o Ferim: Neustál svoji pozici, trest si zaslouží!

Video se připravuje ...

Bez sebereflexe?

Feriho obhajoba žádala zrušení rozsudku nebo nové posouzení případu. Státní zastupitelství naopak chtělo vyšší odškodné. Exposlancova řeč trvala zhruba hodinu a půl. Feri znovu poukazoval na nesrovnalosti v prohlášeních dívek. Státní zástupce Aleš Cimbala Ferimu vyčetl nulovou sebereflexi. „Nemohu se omlouvat za něco, co se nikdy neodehrálo,“ reagoval na to Feri.



Přečtěte si
hejhej
23. 4. 2024 • 12:44

Nafrněný Feri si myslel, že jako politik si může všechno všechno dovolit. Největší chyba byla, že ho Kalousek dostal do politiky a následně, když se provalily jeho násilnické, úchylacké choutky se he zastávala nejhloupější politička Pekarová a Schwarzenberk. Feri do vězení patří !!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.