Zvrat v případu Cimického? Jedna z údajných obětí promluvila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Zvrat v případu Cimického? Jedna z údajných obětí promluvila

Soud s Janem Cimickým, 4. ledna 2024.
Soud s Janem Cimickým, 4. ledna 2024. (ČTK / Šulová Kateřina)

Sexuální návrhy, osahávání, znásilnění. Psychiatru Janu Cimickému (75) dává obžaloba za vinu 39 skutků! Včera promluvil jeho bývalý kolega, který léčil psychické problémy jedné z údajných obětí. O obtěžování se prý nikdy nezmínila.

Oba byli dříve zaměstnání v Psychiatrické nemocnici Bohnice. „Osobně se neznáme. Když jsem tam pracoval, o žádných takových věcech jsem nevěděl. Až po jeho propuštění šly nějaké řeči,“ popsal psychiatr Zdeněk Šolle s odkazem na vyhazov, který z nemocnice Cimický dostal v roce 1996 kvůli opakujícím se stížnostem pacientek. O pár let později měl ve své péči jednu z žen, které se měly stát terčem Cimického útoků. S ničím takovým se ale pacientka prý nesvěřila.

„Ne, nepamatuji si, že bychom se o tom někdy bavili. Ptali se novináři, byl jsem i na výslechu u policie, řekl jsem jim to samé. Sama o tom se mnou nemluvila,“ vypověděl psychiatr. U minulých jednání vypovídaly lékařky žen, které se jim naopak se špatnými zkušenostmi s Cimickým svěřily. Zbytek jednání se odehrál za zavřenými dveřmi, když trestní senát rozhodl o vyloučení veřejnosti.

Státní zástupkyně Martina Adámková u soudu s Cimickým (22. února 2024)

Video se připravuje ...

Nechtěl přijít

Cimický se stejně jako na lednové jednání ani včera k soudu nedostavil. Sdílný nebyl ani jeho obhájce Miroslav Kučera. „Že nepřijde, bylo jeho osobní rozhodnutí. Jak jsme už dříve říkali, naše obhajoba není veřejná. Proto se k průběhu nebudu více vyjadřovat,“ řekl jen.

Tři roky natvrdo?!

Co hrozí známému psychiatrovi? Pokud by měl dostat trest, který žádá obžaloba, šel by natvrdo za mříže. „Nemůžu předjímat, co se před soudem ještě stane, ale zatím požadujeme trest tři roky ve věznici s ostrahou,“ sdělila státní zástupkyně Martina Adámková.

Soud s Cimickým a vyhazov z Bohnic. Hrozí rozpad vlády? A dohra Karlosovi premiéry

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Uživatel_5551733
18. 4. 2024 • 21:41

Nechápu jedno, tolik žen a takovou dobu si od něho nechalo něco líbit? Nebo se jim to líbilo? No kdyby si něco na mě dovolil, dostal by takovou ránu, že by na to nikdy nezapomněl a vědělo by to celé okolí.

Václav Kohlíček
1. 3. 2024 • 19:54

Už zase psal titulek někdo jiný, než kdo psal článek?

Mária Bendíková
29. 2. 2024 • 13:24

29. 02. 2024 13:21
Nechci prudit , ale je dobře , že se mu to předávkování nepovedlo. To by bylo moc lehké vykoupení . Ať pán doktor pyká za to co dělal těm ženám a teď když to vyšlo najevo , neváhá dokola lhát že to není pravda. Tak super, půjde do vězení , tam bude mít spoustu času přemýšlet , zda to tak bylo nebo nebylo. I když po tolika letech to bude jen slabá satisfakce pro ženy kterým ublížil. A docela mu přeji ať zažije na vlastní kůži sexuální obtěžování od spoluvězňů . Ať se cítí tak , jako ženy které obtěžovala a znásilnil . To bude ten adekvátní trest .

Miroslav Miki
25. 2. 2024 • 09:32

zavřít až zčerná,slimáka

AliAlice
24. 2. 2024 • 16:18

No ,chlíplej dědek teď ze sebe bude dělat chudáčka.. ty ženy k němu chodily jako pacientky....a tady se nejedná o jeden případ...a za ty sviňárny by měl být potrestaný!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.