Tajemství Tondy Panenky: Knír jsem měl nalepovací! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Tajemství Tondy Panenky: Knír jsem měl nalepovací!

Antonín Panenka
Antonín Panenka (Rusinova Maria / Czech News Center)

Patří k němu stejně neodmyslitelně jako slavná bělehradská penalta. Ano, fotbalový úžasňák Antonín Panenka (75) má copyright také na legendární knír. Pěstí si ho bezmála šedesát let, i když začátky byly dosti krušné a nesmělé. Teď ovšem teprve vyzradil tajemství původu.

Už během prvních sezon v ligové soutěži ho zdobil adolescentní knírek a každý si ho podle něho pamatoval.

Abych byl mužnější

I když to zprvu jen zlehka rašilo, vypadal Tonda Panenka už tehdy jako chlap! Kníra si nechal narůst málokdo. „Já byl tehdy takový holobrádek a moje manželka Vlasta, tehdy ještě přítelkyně, mi říkala, že bych měl mít něco, díky čemu budu mužnější. Tak mi navrhla, ať si nechám narůst knír,“ svěřil se v rozhovoru pro časopis Relfex.

Sněhová liga? Panenka: Za nás se hrálo na škváře. Dnes je to jednodušší

Video se připravuje ...

Jenomže mu ještě nebylo ani osmnáct a vousy mu zkrátka příliš nerostly. „Trvalo by to hrozně dlouho. Vlasta se ale učila kadeřnicí, a tak mi sehnala knír nalepovací. Pod ním to hrozně štípalo. Původně měl být jen na zkoušku, abychom viděli, jak na mně bude vypadat. A po nějaké době mi přece jen vyrostl opravdový,“ vyprávěl dál.

Oholím, ale...

Kdo si pamatuje Panenkovy začátky v Bohemce, může popřemýšlet, kdy v Ďolíčku vyběhl s nalepovacím knírem a od kdy už měl asi opravdový... Je to po letech neuvěřitelné zjištění, a kdyby bylo 1. dubna, lze to snad přisoudit aprílovému šprýmování známého vtipálka. Na otázku, zda se vousků někdy zbavil, měl jasnou odpověď... „Nikdy jsem ho neoholil. Čekám, až mi za to někdo nabídne dva miliony. Do toho bych šel hned.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.