Pád Emanuela Ridiho (50): Slavný kuchař skončil!

Slavný kuchař Emanuele Ridi (50) už nemá žádnou restauraci. Věhlasná Manú v pražské Revoluční ulici, kde se podávala vyhlášená neapolská pizza, skončila! Ridimu se zřejmě příliš nedaří.
Je to už třetí restaurace, o kterou známý kuchař přišel. Svou první Da Emanuel v pražských Dejvicích otevřel před pětadvaceti lety se svou tehdejší českou manželkou Janou (37) za peníze, které dostal od pojišťovny za ukradený Fiat Barchetta. „Manželka měla hotelovou školu, udělala mi garanta,“ netajil Ridi, v jehož restauraci jedli prezidenti, premiéři i celebrity. Přesto ale v roce 2015 podnik prodal svému šéfkuchaři. Vzápětí na to si Ridi hned začátkem roku 2016 otevřel na pražském Dětském ostrově novou luxusní MANÚ Risto & Lounge. Ta mu ovšem zkrachovala v době covidu, zavřel ji v říjnu 2021.
Italský kuchař Emanuele Ridi: Krach jeho luxusní restaurace! Co bylo příčinou?
Zavíráme! Navždy?
Dotřetice si otevřel restauraci Manú v Revoluční ulici v Praze, jenže... Ta přestala existovat ze dne na den! „Pan Ridi restauraci prodal. Proč, to je na delší rozebírání. Letos určitě nikde jinde vařit nebude, a jak to bude v budoucnu, to se uvidí,“ řekla Aha! Ridiho přítelkyně Sára Pichlová (32), která kuchaři se vším pomáhá. Restaurace Manu je podle jejích slov zavřena od 20. února. „Rozhodnuto, že se tak stane, bylo už ale letos přesně na Nový rok. Jestli na místě Manú bude opět restaurace, to záleží na novém majiteli, co s tím udělá,“ uzavřela Pichlová.
Bez motivace
Otevření restaurace Manú v Revoluční ulici s pravou neapolskou pizzou přišlo Ridiho na víc než 25 milionů. Do podniku vkládal obrovské naděje, hovořil o něm jako o své největší restauraci v životě a počítal s návratností investice do tří let. Co se stalo, že ji prodal?
Matěj Ruppert: V tanečních jsem byl nejmenší!
„Jsem demotivovaný. Kvůli covidu jsem musel vzdát mnoho plánů a nápadů. Mrzí mě také přístup mladých lidí, kteří u mě chtějí pracovat. Jejich jedinou motivací jsou peníze, práce je moc nebaví, a to se mi nelíbí,“ prohlásil a neopomněl dodat, že vlastnit malou restauraci je v pohodě, ale pokud člověk má velký podnik, potřebuje deset lidí. A že najít tolik spolehlivého personálu je těžké. „Když jim něco vytknu, sbalí se a odejdou, protože práci si vždy najdou,“ přiznal rozladěně. Teď nejvíc žije pořadem, který točí s hercem a hudebníkem Matějem Ruppertem (46). „Kde budeme točit, vymýšlím převážně já a moc mě to baví,“ netají se kuchař.