Prachařová v akci: Tajemství jedné noci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Prachařová v akci: Tajemství jedné noci

Dcery jako kopie Lindy Rybové!
Dcery jako kopie Lindy Rybové! (Archiv Blesku)

Ani jedna nestudovala herectví, přesto obě stojí před kamerou a mají hlavní role v novém seriálu Lež na pláži. Vypadá to, že sestry Josefína (19) a Rozálie Prachařovy (20) přece jen půjdou ve stopách slavných rodičů. Nebo alespoň jedna z nich.

Neobcházely konkurzy. Že byly obsazeny, za to může náhoda. Společně se Sofií Höppnerovou (18) napsaly a uvedly divadelní hru Vina vína, na kterou se přišla podívat produkční z televize a hned všechny poslala na casting.

„Během covidu jsme všechny tři seděly u nás na chalupě a protože jsme neměly nic na práci, do pěti do rána jsme si povídaly o různých věcech. A z našich rozhovorů postupně vznikalo představení,“ líčí Josefína. To, že se díky němu dostanou před kameru, je vůbec nenapadlo. 

David Prachař a Zuzana Dvořáková o konci ve StarDance

Video se připravuje ...

Zatímco Josefína, která studuje taneční konzervatoř, v představení tančí, její sestra Rozálie ho režírovala, složila hudbu, dělala plakáty i fotografie. Vystudovala totiž filmovou a animační tvorbu. Navíc každé představení zvučí. Protože na jevišti vidět není, k roli v seriálu se dostala jako poslední. „Holky už byly vybrané a produkce sháněla ještě třetí, tak mi přišla zpráva, zda bych se nechtěla přijít ukázat. Šla jsem, typově jsem se jim hodila, tak to vyšlo,“ vysvětluje Rozálie.

Téměř dva měsíce tak sestry strávily na natáčení v Chorvatsku. „Bylo to dobrý v tom, že když jsem mamince nebrala telefony, tak jí je brala ségra a vždycky ji informovala, protože mně tyhle věci nějak nejdou. Bylo to na ní a já byla ráda, že to nemusím řešit,“ říká Josefína. „Byly jsme si vzájemně oporou, máme spolu krásný vztah, takže bylo moc fajn, že jsme tam mohly být spolu,“ doplňuje ji Rozálie. 

I když mají rodiče herce, profesi se nevěnovaly. „Vždycky jsem trochu chtěla, ale s rodiči je to těžký probírat, nebo jim říct, že by mě to zajímalo. Takže jsem si chtěla projít tu cestu sama za sebe, ne být herečkou proto, že pocházím z nějaké rodiny,“ vysvětluje Josefína. „Já jsem herečkou vůbec být nechtěla. I teď jsem se před kamerou cítila hodně nervózně,“ říká Rozálie.

A tak zatímco Josefína by u herectví ráda zůstala, Rozálie ještě nemá jasno. „Baví mě to moc. Cítím se v tom zatím nejlíp z toho, co jsem kdy dělala,“ vypráví Josefína. „Ráda bych pokračovala. Už mám rozdělané nějaké další projekty, kde mám menší role,“ dodává s tím, že s rodiči herectví nekonzultuje. „Určitě bych tu možnost měla, ale upřímně to nedělám,“ usmívá se Josefína. A Rozálie uvidí… „V současnosti je víc věcí, které mě baví, takže čas vše ukáže,“ říká její sestra Rozálie. „Vždycky jsem milovala kreslení, i když jsem neměla v hlavě, že bych chtěla být malířka. Jsem ale otevřená novým věcem a uvidím, jak se v nich budu do budoucna cítit,“ zakončuje.

David Prachař o Metodě Markovič: Bál jsem se chodit ven!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.