74 let staré tajemství Balzerové: Zfalšovaný rodný list | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

74 let staré tajemství Balzerové: Zfalšovaný rodný list

Eliška Balzerová prozradila své tajemství v 7 pádech Honzy Dědka.
Eliška Balzerová prozradila své tajemství v 7 pádech Honzy Dědka. (Foto FTV Prima, ara)

Tenhle údaj v rodném listě si člověk vybaví i o půlnoci. Pro Elišku Balzerovou (74) to ale není tak jednoduché. V občance sice datum má, ale ve skutečnosti neví, kdy se přesně narodila. Rodina jí ho totiž změnila kvůli komunistům!

Její minulost je plná tajemství. Byť si to dneska už nikdo neumí představit, v turbulentních 40. letech minulého století bylo možné ledacos. Třeba i zakamuflovat hodinu a den narození...

Pozoruhodný život Elišky Balzerové

Video se připravuje ...

Může za to babička

„Narodila jsem se doma ve Vsetíně o půlnoci, tehdy se rodily děti doma. K porodu přišla jen porodní bába. A pak přišel rodný list podepsat pan doktor,“ prozradila sama herečka. „Babička se za ním nenápadně připlížila a požádala ho, jestli by tam nemohl napsat pětadvacátého května. On se divil, chtěl napsat šestadvacátého, ale babička říkala – prosím vás ne, oni mají první rok po převratu komunisté sjezd, ona by to celej život musela slavit s nima,“ vysvětlila Balzerová, že se ve skutečnosti narodila v jiný den, než má celý život v občance.

Styděla se za jméno

Přesně rok a tři měsíce před Eliščiným narozením přišli komunisté v Československu k moci. „Narodila jsem se za bouřky, rozbité okno... a narodila se dramatická umělkyně!“ smála se v talkshow 7 pádů Honzy Dědka a přiznala, že dřív spíš bojovala se svým křestním jménem.

Hříšné přiznání Elišky Balzerové v 7 pádech: Experimenty s marihuanou a speciální dovednost 69!

Video se připravuje ...

„Dneska je to nejčastější jméno, ale za mého dětství se tak nikdo nejmenoval. Dokonce jsem se za to jméno styděla a ptala jsem se otce, jak na to přišel, a on říkal, že se mu to jméno líbilo ve spojení s Havránkovou, tak jsem byla Eliška Havránková,“ vysvětlila herečka s tím, že ji zřejmě pojmenovali po automobilové závodnici Elišce Junkové (†93). Co dalšího na sebe prozradila, můžete vidět dnes od 21.35 hod. na Primě.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.