Balzerovou se Švandovou pojí dávné tajemství: V hlavní roli strach! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Balzerovou se Švandovou pojí dávné tajemství: V hlavní roli strach!

Eliška Balzerová
Eliška Balzerová (FTV Prima, Falcon film, archiv)

Herečky pojilo už od studií velké přátelství. Eliška Balzerová (72) a Jana Švandová (74) jsou kamarádkami dodnes a rozhodně mají na co vzpomínat. Ne na vše ale vzpomínat chtějí.

Obě herečky se poznaly na brněnské univerzitě JAMU. Eliška byla vzorná studentka, hodná holka z vesnice. Zatímco Jana byla její pravý opak, divoška, která potřebovala zkrotit. Proto se tak krásně doplňovaly. Všichni chlapci na nich mohli oči nechat, což potvrdil i jejich bývalý spolužák Bolek Polívka (72). „Vyrůstali jsme uprostřed krásy. Ale ony si myslely na vyšší ročníky – a pokud možno z Prahy. My jsme neměli nárok,“ svěřil se herec pro Ženy.iprima.cz.

Jana Švandová šla s pravdou ven. Proč si nepůjčuji šaty, jako všechny kolegyně!

Video se připravuje ...

V roce 1967 ale přišla vojska a Eliška s Janou dostaly strach. Chtěly z nedemokratického státu odejít a viděly jen jednu možnost, jak to provést. Eliška tehdy randila se Švédem a Jana se Švýcarem. „Poznaly jsme se s těmi kluky někde ve společnosti a říkaly jsme si, že je to jediná možnost pro holku vdát se ven a uniknout tomu, v čem jsme žily. Vždyť to tady nebylo jednoduché. Zůstaly jsme vyděšené, co se bude dít,“  vzpomíná Švandová.

Ani jedna z nich to ale nakonec nedokázala. Balzerová se o několik let později provdala za filmového producenta Jana Balzera. Švandová se vdávala dohromady třikrát a jejím osudovým mužem se nakonec stal Pavel Santorie.

Jana Švandová v 7 pádech Honzy Dědka: Nešťastná láska ji přivedla k sebevražedným myšlenkám

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.