Mimořádná schůze Sněmovny se zvrhla: Absurdní divadlo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Mimořádná schůze Sněmovny se zvrhla: Absurdní divadlo!

Mimořádná schůze Sněmovny o bezpečnostních rizicích (20.3.2024)
Mimořádná schůze Sněmovny o bezpečnostních rizicích (20.3.2024) (Blesk)

Vládní koalice svolala mimořádnou schůzi Sněmovny kvůli bezpečnostním hrozbám pro Česko, k nimž řadí i praktiky šéfa hnutí ANO Andreje Babiše (69). Výsledkem byla přestřelka dlouhá 19 hodin, která nabídla nejeden kuriózní moment.

Impulzem pro svolání schůze byl Babišův e-mail, v němž žádal od svých spolupracovníků informace o ministru zahraničí Janu Lipavském (38, Piráti), a to včetně toho, zda má děti. Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (56, STAN) během schůze uvedl, že Babiš vyniká v „estébáckém marketingu“. Babiš naopak označil mimořádnou schůzi Sněmovny za „antibabišovskou“. Za největší nebezpečí pokládá „militaristickou zradikalizovanou“ vládu Petra Fialy (59, ODS), která podle něj „neustále mluví o válce“. Předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová (60) označila úterní projevy vládních představitelů za komické a zoufalé.

Babiš označil Lipavského za „zm*da“: Je to komedie, žádné kompro jsem nesháněl, tvrdí šéf ANO

Video se připravuje ...

Politologové: Show a protiútok

„Tak, jak byla schůze vedena, bohužel nikomu nepomohla, jenom zvýšila pokračující nedůvěru v politiku. Je to velká škoda,“ řekl Aha! politolog Jakub Lysek. S tím souhlasí i politolog Miloš Brunclík. „Voliči pětikoalice očekávají, že vláda bude plnit svůj program,“ uvedl pro Aha! Brunclík. „Je to taková show,“ dodal a připomněl blížící se volby do Evropského parlamentu. A chápe i reakci opozice. „Dalo se čekat, že tam nebudou fungovat jako fackovací panák a využijí tu schůzi na to, aby se dali do protiútoku a upozornili na problémy vlády nebo vládních činitelů,“ uzavřel Brunclík.

Fiala o uniklém emailu: Babiš přemýšlel jen jako predátor

Video se připravuje ...



Přečtěte si
pravlast
23. 3. 2024 • 10:27

Jaká mimořádná schůze a absurdní divalo? Absurdní schůze tam jsou trvale od samého založení senátu.Děkujeme soudruhu-práskači-a dramatiku Havle.

milan59
22. 3. 2024 • 07:54

Hmm a když se neustále posílají zprávy do Bruselu nejen od Pirátů co /kdy/jak a s kým dělá pan Babiš a šmírují jeho rodinu ve Švýcarsku,tak to se vlastně MUSÍ i když "tajně" !! Tak snad to nahlašování do Bruselu dělali přes šifrované @ + telefony ,no kdo víme na 100% ,že ten @ co poslal pan Babiš ,nebyl poslaný umělou inteligencí na příkaz agentů 008,protože takhle rychle to poslat do médií,to muselo být na něčí PŘÍKAZ .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.