Opozice grilovala Fialu kvůli kampeličce: Neskutečná mafie, hřímal Babiš | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Opozice grilovala Fialu kvůli kampeličce: Neskutečná mafie, hřímal Babiš

Fiala: Nekradou všichni!
Fiala: Nekradou všichni! (Foto: Aha! – J. Koťátko, K. Kopáč)

Kampelička, kde měl uložené peníze premiér Petr Fiala (59, ODS), včera opět rozbouřila Sněmovnu. Šéf hnutí ANO Andrej Babiš (69) obvinil vládu z toho, že kryje korupci a klientelismus. Fiala se ale ohradil, že už všechno opakovaně vysvětlil a nemá co skrývat.

Návrh programu včerejší mimořádné schůze, kterou svolalo hnutí ANO, obsahoval pouze jediný bod s názvem »Vymlčené korupční kauzy vládních stran«. Hlavní náplní bylo dění kolem Podnikatelské družstevní záložny, tzv. kampeličky, kam si premiér Fiala uložil před lety peníze, která pak zase vybral, aniž by z toho měl nějaký významný užitek. To opozice dlouhodobě kritizuje, zejména pak expremiér Babiš, který si také na včerejší schůzi jako první stoupl před řečnický pultík. „Je to neskutečná mafie, která tady byla budována, a nikdo o tom nemluvil. Vládní strany spolu svorně kryjí vlastní korupci a klientelismus za každou cenu,“ prohlásil Babiš s tím, že je spojuje pouze „koryto“.

Nemám co skrývat

Fiala pak zopakoval, že nemá co skrývat a všechno vysvětlil. Babišovi následně vpálil, že celá schůze je jen záštitou pro to, že expremiér nedokáže skousnout reakci na jeho praktiky – konkrétně na jeho email o ministru zahraničí Janu Lipavském (38, Piráti). Šéfovi ANO také vytkl jeho vyjadřovaní směrem k české iniciativě na nákup munice pro Ukrajinu. „Tím jsme píchli do vosího hnízda,“ varoval. „Nejsem ani paranoidní a netrpím přesvědčením, že všichni lžou, kradou, podvádějí. Do tohoto vašeho světa se nenechám zatáhnout,“ dodal předseda vlády.

Devadesátky v Bogotě

Šéfka poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová (60) ve Sněmovně srovnala chování premiéra Fialy s kolumbijským narkobaronem Pablem Escobarem (†44). „To nejsou ani devadesátky v Česku, to jsou devadesátky v Bogotě,“ hřímala na brífinku. „Aktéři kampeličky mluví o napálených »hnusáčcích«,“ doplnila exministryně s tím, že si občané zaslouží vědět, zdali mezi ně patří i premiér Fiala. Podobně se vyjadřoval také místopředseda ANO Karel Havlíček (54). Kampeličku označil za megakauzu. „Sledujeme neuvěřitelnou latinskoamerickou telenovelu, do které jsou zataženi nejvyšší vládní politici, včetně pana premiéra. A nedělají s tím nic, pouze kličkují,“ uvedl Havlíček.



Přečtěte si
bella.
29. 4. 2024 • 23:43

Pan učitel dějáku a češtiny ( na politologii zapomeňte, tu horlivý straník dostane zadarmo , snažit se nemusí ) , tak pan učitel patří ke zdi!
Jsme Ukrajinskou gubernií!

Henik Suchý
13. 4. 2024 • 14:27

Fiala je odporný tvor vším- lhaním, vizáží, úlisností k bruselu, Americe a čemukoli, co by mu mohlo zaručit nějaký další politický postup. přitom je to hodně hlou-pý jednice. Nadřené nějaké teorie nemusí svědčit o ničí inteligenci. Takovou odpornou a falešnou kry-su jsme ve vládě fakt ještě neměli.

hejhej
12. 4. 2024 • 20:24

Fiala je odporně prolhaný. Bral milionové dotace na neziskovku "Barmské ženy", pak ji předal synovi a ještě ji přejmenovali - a jaký je výsledek z peněz daňových poplatníků. Nyní jeho kampelička. Fiala je lhář a svým lžím snad i věří - to už je psychická porucha.

pravlast
12. 4. 2024 • 19:24

Blyštivý Péťa je čistý jak křišťál a do politiky přece vrátil slušnost a poctivost.Dokonce ani nemá žádné Barmské neziskovky a nekrade dotace a nejlepší je když řekl :"nevyvíjí se to dobře,to je důkaz že to děláme správně."

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.