Seriálový děda Pavel Zedníček: Na klarinet hraje doopravdy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Seriálový děda Pavel Zedníček: Na klarinet hraje doopravdy!

Čmaňa válí na klarinet a všechny překvapil.
Čmaňa válí na klarinet a všechny překvapil. (Foto FTV Nova)

Nejen herec a moderátor, ale také muzikant. Pavel Zedníček (74), který v seriálu Jedna rodina hraje dědečka Boba, zasáhl do scénáře. Sám produkci nabídl, že zahraje na klarinet. „Devět let jsem chodil do lidové školy umění,“ prozradil Čmaňa.

Napřed hrál na housle, ale pak přešel na klarinet. „Chytil mě Orchestr Karla Vlacha a snil jsem o tom, že si v něm budu moct jednou zahrát,“ přiznal herec. „To se nakonec nepovedlo, ale zahrál jsem si na klarinet třeba s Josefem Abrhámem a s Felixem Slováčkem. Jsem za to moc rád, hodně to pro mě znamenalo,“ dodal spokojeně. K jeho překvapivé hudební produkci došlo díky tomu, že snacha Norika přihlásila Boba do soutěže Děda roku. Tajně ho natáčela na video, a on se tak probojoval až do finále.

Malý pitaval z velkého města. Jak se řešily kriminalistické případy v Československu a proč herci nesměli mít vousy?

Video se připravuje ...

Hemala sám za sebe

V této scéně si zahrál moderátora skutečný moderátor a bývalý televizní hlasatel Saša Hemala (71). Na obrazovkách se objevoval dlouhých 33 let, než jeho profesi zrušili. Byl tak nejdéle sloužícím hlasatelem. Mimochodem, přihlášku na tento post do Československé televize poslala jeho maminka. Poprvé se objevil na obrazovce z roku 1973. 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.