Vladimír Železný vzkázal Žilkové: Dívám se na vaše ňadra! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Vladimír Železný vzkázal Žilkové: Dívám se na vaše ňadra!

Vladimír Železný na oslavě 30. narozenin TV Nova.
Vladimír Železný na oslavě 30. narozenin TV Nova. (Foto Aha! – Martin Hykl, Herminapress.cz, ara)

Setkání s bývalým ředitelem Novy Vladimírem Železným (78) během oslav 30 let vysílání televize bylo pro Veroniku Žilkovou (62) malým šokem. Pozdravil ji totiž s tím, že každé ráno hledí na její ňadra!

V herečce, která na Nově zářila především v populárním satirickém skečovém pořadu Tele Tele či seriálu Hospoda a jeden čas na Nově působila i jako šéfdramaturgyně, by se prý krve nedořezal. Sice se kdysi před kamerou svlečená mihla, ale jako model uměleckým aktům nikdy nestála... S jednou jedinou výjimkou, na kterou takřka zapomněla!

Svítící oči

Přitom se nejedná o jen tak nějaký výtvor, ale o legendární bustu Revoluce! „Náhodou visela v roce 1989 v domě Špalíček u Václavského náměstí, kde vzniklo a scházelo se během sametové revoluce Občanské fórum. Socha má svítící oči a dnes ji naleznete v galerii Zlatá husa, v soukromé sbírce zakladatele TV Nova Vladimíra Železného,“ zveřejnila Žilková snímek známé sochy na sociální síti.

Protest zemědělců. Válka Soukupa a Agáty, policie a právníci v akci!

Video se připravuje ...

Strašně se styděla

Jak vůbec vznikla? „Tuto sochu před mnoha lety vytvořil tehdy neznámý sochař, dnes slavný Kurt Gebauer, autor například ceny TýTý. Byla jsem mladá studentka a on mě oslovil, zda bych mu nestála modelem pro sochu,“ zavzpomínala herečka. „To, že vznikla Revoluce, a podle mě, jsem se dozvěděla po čtyřiceti letech od Vladimíra Železného během setkání v zákulisí natáčení Snídaně s Novou,“ prozradila Veronika se smíchem. „Socha či busta měla dramatický osud pádů i obnovené slávy. Jsem osudu vděčná za tento příběh i za to, že jsem tehdy neodmítla postavit se nahá modelem, ač jsem se strašně styděla,“ dodala Žilková.

Skončila v kontejneru!

Socha, která má podle odborníků hodnotu okolo čtvrt milionu korun, vznikla v 80. letech. Tehdy se Kurt Gebauer zúčastnil soutěže o výzdobu pražské kavárny Slavie. Jenže kvůli jeho špatnému kádrovému profilu ji soudruzi odmítli. „Když vzniklo v listopadu 1989 Občanské fórum, sochu nazvanou Slavie jsem jim zapůjčil,“ vzpomínal sochař. Václav Havel (†75) a spol. ji měli za svou múzu a s láskou jí přezdívali Republika, Revoluce či Svoboda. Když OF zaniklo, sochu si někdo »odnesl« domů. A po jeho smrti ji rodina vyhodila do kontejneru! „V odpadu ji našel člověk, kterému se zřejmě zdála dobrá. Každopádně ji ukázal svému známému malíři a ten poznal mou práci,“ prozradil Gebauer. Poničená socha se tak po mnoha letech dostala zpět do rukou svého stvořitele. „Dal jsem ji do pořádku a pak věnoval panu Železnému, který po ní velice toužil,“ dodal sochař na vysvětlenou.

Veronika Žilková a Martin Stropnický jsou rozvedeni

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Uživatel_5777995
23. 2. 2024 • 18:06

Ten už je taky pěkně zoufalej, vědět, že se ráno probudím s pohledem na Žílu a ještě nahatou, tak se v noci radši oběsím na gumě od rajtek 🤮🤣

fany22
23. 2. 2024 • 11:37

A to se před tím sochařem strašně styděla předtím, nebo až poté, co se národu předvedla už ve svém prvním filmu úplně nahá?
Ale ne, je to fuk.
Mě spíš baví, jak obě dvě holky Žilkovic nikdy nevynechají jakoukoli příležitost. Agáta hned přispěchala, že už tedy ví, po kom má tak pěkná prsa. Pochválit si veřejně i ty partie, které tak úplně výstavní nejsou, na to musí být vážně talent.

rydlo
23. 2. 2024 • 10:48

Podržela i tomuto sochaři? Ve své knize psala, že podržela každému, s kým se potkala pracovně. A na ty ostatní, kteří nebyli z branže, by jí nestačila samostatná kniha. A teď je z ní ohromná krasavice, s těmi přivázanými vlasy vypadá jak stará větev, která si chce hrát na mladou. No, Stropnický si asi neuvědomuje o co přišel!

j.p.toman
23. 2. 2024 • 09:18

Ale to je minulost, bývalý ředitel by měl hledět do budoucnosti !

Dianthos
23. 2. 2024 • 09:12

A to se tehdy cudná a stydící se Žilková nezajímala o dílo umělce, kterému stála nahá modelem?? Nepodívala se, jak socha ve finále vypadá? Nevyfotila si jí?
Tak tomu by nevěřil ani Hurvínek.
Ale reklama na "náctileté" poprsí Žilkové se povedla. V tomto věku ho má většina dívek podobné.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.